Koložvárska kapusta

Koložvárska prekladaná kapusta z troch druhov mäsa (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes náš sviatočný obed.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Keď pripravujem niektoré jedlá z mäsa, stáva sa, že mám dosť odrezkov. Ukladám si ich do mikrotenových sáčkov do mrazáka. Už keď sa mi nahromadí väčšie množstvo, buď pomeliem na fašírku, alebo pripravujem prekladané jedlá z mletého mäsa. Mäso som umyla a osušila. Keďže mám taký lenivý elektrický mlynček na mäso, všetko musím krájať na drobné kocky. Mäso som pomlela. Na obrázku mäso nie je pomleté.
  2. Pripravila som slaninu a klobásu. Slaninu som nakrájala na hrebienky a klobásu neúdenú na kolieska. Slaninu som dala na panvicu a vysmažila som z nej tuk. Na tuk som nakrájala 1 cibuľu a opiekla. Vysmaženú slaninu som si odložila do plnky. Na cibuľu som dala pomleté mäso a restovala, neskôr som osolila, okorenila, pridala rascu, cesnak, mletú papriku a podliala vodou. Takto som dusila mäso 20 min. Mäso sa dusila na slabom plameni, aby sa veľa šťavy zbytočne neodparilo. Pripravené mäso som odložila bokom.
  3. Na rajnicu som dala masť, pridala som nakrájanú cibuľu a pridala som cukor a nechala skaramelizovať. Pridala som sudovú kapustu a 10 min nechala spolu podusiť. Hotovú som odložila bokom. Ryžu som poriadne premyla, vložila do hrnca, zaliala vodou, aby bola ponorená a pridala štipku soli. Varila som ju 5 min, potom som ju nechala pod pokrievkou dojsť. Všetko mám pripravené, môžem začať prekladať koložvársku kapustu. Na dno pekáča som dala tretinu kapusty. Na kapustu som navrstvila polovicu ryže.
  4. Na ryžu som navrstvila polovicu mletého duseného mäsa a aj časť šťavy.
  5. Mäso som zakryla druhou polovicou kapusty a na kapustu som uložila klobásu a opečenú slaninu.
  6. Na klobásu a slaninu som uložila druhú polovicu ryže. Na ryžu som uložila druhú polovicu mäsa so šťavou.
  7. Napokon som mäso zakryla poslednou tretinou kapusty.
  8. Pripravila som vajcia a smotanu.
  9. Rozšľahala všetko spolu. Nič som už nesolila, nekorenila, všetky komponenty potrebné pre skladanie boli ochutené pri ich predpríprave.
  10. Poliala som vrch skladanej koložvárskej kapusty a nechala som pomaly pretiecť až na dno. Zatiaľ som si nechala rozohriať rúru na 180 st.
  11. Piekla sa 30 min. Nechala som ju trošku postáť a nakrájala na kocky.
  12. Veľmi chutná koložvárska kapusta s tromi druhmi mäsa. Prajem vám dobrú chuť.