Koložvárska kapusta

tincaTinca, recept pridal: 28. februára 2010 14:35Ďalšie jeho recepty

V nedávnej diskusii som sľúbila tento recept, tak je tu ten, ktorý robím ja.

Suroviny

5-6
porcií
45
minút
príprava
45
minút
na 190 °C

Postup prípravy receptu

1

Uvaríme si ryžu. Na oleji a jednej cibuli opečieme mleté bravčové mäso /môže byť aj mix/,ochutíme ho soľou, cesnakom,korením ,paprikou a drvenou rascou. Nemusí byť úplne domäkka, nakoľko pôjde ešte do rúry. Na druhej cibuli opražíme vyžmýkanú sudovú kapustu, ak je väčších kusov treba ju pokrájať. Ďalej si nakrájame na kolieska domácu klobásu a vyškvaríme anglickú slaninu.

2

Vymažeme si pekáč a na dno uložíme sparené kapustné listy /nemusia byť/. Prvú vrstvu dáme 1/2 sudovej kapusty, na to navrstvíme mleté mäso, potom nasleduje ryža, ďalej klobása a opražená slaninka a na vrch zvyšná kapusta. Potom všetko zalejeme šľahačkovou smotanou a popicháme, aby smotana prenikla do vrstiev. Dám aj zo 3 lyžice kapustnej vody, dá výbornú chuť. No a na vrch znovu môžu ísť aj sparené kapustné listy,ale keď nemám nedávam. Pečieme v rúre prikryté 2O min. pri 190 stup. a ešte ďalších 25 minut odokryté.

3

TYP navyše: moja kolegyňa robí tak, že uvarenú ryžu, urobené mäso, slaninku, klobásu všetko zmieša dokopy, naspodok dá polku kapusty, na to túto zmes, zakryje kapustou a zaleje smotanou. Ja to tak nerobím to vrstvenie je aj oku lahodiace. Tak si vyberte!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tori111222, 7. marca 2010 o 00:11
    ahoj milujem koložvársku kapustu, ale kedže robím celé dni, tak je to rýchlejšie pre mňa keď zmiešam ryžu s mäsom a klobásu pokladiem po nej. Vyškvarenú slaninku dám do kapusty. Skvelý recept. tori


  • wiola, 30. mája 2010 o 14:36
    Ahoj ,skusila som kolozvarsku podla vazho receptu,musim pochvalit bolo to vyborne .ja osobne som to tiez zmiesala vsetko spolu.som spokojna s receptom...


  • tinca, 30. mája 2010 o 15:45
    @wiola ďakujem za pochvalu, kto sa veľmi ponáhľa tak robí mix, mne to tak nechutí, pravá kolžvárska má byť vrstvená.


  • centix, 23. júna 2010 o 20:00
    Tak rozhodne by som nedával šlahačkovú smotanu navrch ale jednoznačne kyslú smotanu+vrstvenie a je to určite chutnejšie...


  • e001, 7. novembra 2010 o 17:53
    Vyskúšal som, super chutilo, iba popoludní bolo treba ísť na prechádzku na vzduch :) cibuľa s kapustou spravili svoje, no syn sa už pýtal, kedy bude opakovanie.


  • tinca, 7. novembra 2010 o 18:05
    @e001 teší ma,že chutilo aj ja ju mám rada


  • mamatata2, 14. januára 2012 o 20:32
    Dnes som varila tvoju koložvársku kapustu a myslím, že sa vydarila. Nemala som slaninku, ale jej to na chuti neubralo, kapustu som nedusila a dala som aj tú kapustovú vodu, ozaj výborná chuť.


  • mirohorn, 29. januára 2012 o 12:19
    vynikajuci recept, velmi to chutilo... dakujem


  • ververka, 3. februára 2012 o 09:22
    výborné, robila som podľa Vášho receptu už 2x a vždy malo úspech :) ďakujem za skvelý recept


  • peta5, 26. júna 2012 o 08:35
    vynikajúci recept, robila som vrstvenú presne podla rcp ale nakoniec sme to na tanieri aj tak zmiešali, takže nabudúce rovno zmiešané. jednoducho dokonalé jedlo. dakujem


  • garanco, 25. novembra 2012 o 19:49
    Včera som si porovnávala na Vareche recepty na túto dobrotu. Tvoj sa mi páčil najviac ( je podobný, ako mi dala kuchárka od nás zo školy), podľa Teba som pripravila, jedlo chutilo výborne, recept som si už uložila do patričnej kolónky. Ďakujem!


  • beky10, 19. augusta 2013 o 13:01
    výborný recept, akurát sa mi pečie v rúre ... tiež som robila vrstvenú. jednoduchá dokonalá chuť. dakujem


  • tinca, 21. augusta 2013 o 21:41
    ďakujem všetkým za uznanie na môj recept, hlavne že chutilo:)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist