Koložvárska kapusta

tincaTinca, recept pridal: 28. februára 2010 14:35Ďalšie jeho recepty

V nedávnej diskusii som sľúbila tento recept, tak je tu ten, ktorý robím ja.

Suroviny

5-6
porcií
45
minút
príprava
45
minút
na 190 °C

Postup prípravy receptu

Uvaríme si ryžu. Na oleji a jednej cibuli opečieme mleté bravčové mäso /môže byť aj mix/,ochutíme ho soľou, cesnakom,korením ,paprikou a drvenou rascou. Nemusí byť úplne domäkka, nakoľko pôjde ešte do rúry. Na druhej cibuli opražíme vyžmýkanú sudovú kapustu, ak je väčších kusov treba ju pokrájať. Ďalej si nakrájame na kolieska domácu klobásu a vyškvaríme anglickú slaninu.

Vymažeme si pekáč a na dno uložíme sparené kapustné listy /nemusia byť/. Prvú vrstvu dáme 1/2 sudovej kapusty, na to navrstvíme mleté mäso, potom nasleduje ryža, ďalej klobása a opražená slaninka a na vrch zvyšná kapusta. Potom všetko zalejeme šľahačkovou smotanou a popicháme, aby smotana prenikla do vrstiev. Dám aj zo 3 lyžice kapustnej vody, dá výbornú chuť. No a na vrch znovu môžu ísť aj sparené kapustné listy,ale keď nemám nedávam. Pečieme v rúre prikryté 2O min. pri 190 stup. a ešte ďalších 25 minut odokryté.

TYP navyše: moja kolegyňa robí tak, že uvarenú ryžu, urobené mäso, slaninku, klobásu všetko zmieša dokopy, naspodok dá polku kapusty, na to túto zmes, zakryje kapustou a zaleje smotanou. Ja to tak nerobím to vrstvenie je aj oku lahodiace. Tak si vyberte!



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

13 komentárov k receptu
  • tori111222, 7. marca 2010 o 00:11
    ahoj milujem koložvársku kapustu, ale kedže robím celé dni, tak je to rýchlejšie pre mňa keď zmiešam ryžu s mäsom a klobásu pokladiem po nej. Vyškvarenú slaninku dám do kapusty. Skvelý recept. tori


  • wiola, 30. mája 2010 o 14:36
    Ahoj ,skusila som kolozvarsku podla vazho receptu,musim pochvalit bolo to vyborne .ja osobne som to tiez zmiesala vsetko spolu.som spokojna s receptom...


  • tinca, 30. mája 2010 o 15:45
    @wiola ďakujem za pochvalu, kto sa veľmi ponáhľa tak robí mix, mne to tak nechutí, pravá kolžvárska má byť vrstvená.


  • centix, 23. júna 2010 o 20:00
    Tak rozhodne by som nedával šlahačkovú smotanu navrch ale jednoznačne kyslú smotanu+vrstvenie a je to určite chutnejšie...


  • e001, 7. novembra 2010 o 17:53
    Vyskúšal som, super chutilo, iba popoludní bolo treba ísť na prechádzku na vzduch :) cibuľa s kapustou spravili svoje, no syn sa už pýtal, kedy bude opakovanie.


  • tinca, 7. novembra 2010 o 18:05
    @e001 teší ma,že chutilo aj ja ju mám rada


  • mamatata2, 14. januára 2012 o 20:32
    Dnes som varila tvoju koložvársku kapustu a myslím, že sa vydarila. Nemala som slaninku, ale jej to na chuti neubralo, kapustu som nedusila a dala som aj tú kapustovú vodu, ozaj výborná chuť.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 6 komentárov)
  • mirohorn, 29. januára 2012 o 12:19
    vynikajuci recept, velmi to chutilo... dakujem


  • ververka, 3. februára 2012 o 09:22
    výborné, robila som podľa Vášho receptu už 2x a vždy malo úspech :) ďakujem za skvelý recept


  • peta5, 26. júna 2012 o 08:35
    vynikajúci recept, robila som vrstvenú presne podla rcp ale nakoniec sme to na tanieri aj tak zmiešali, takže nabudúce rovno zmiešané. jednoducho dokonalé jedlo. dakujem


  • garanco, 25. novembra 2012 o 19:49
    Včera som si porovnávala na Vareche recepty na túto dobrotu. Tvoj sa mi páčil najviac ( je podobný, ako mi dala kuchárka od nás zo školy), podľa Teba som pripravila, jedlo chutilo výborne, recept som si už uložila do patričnej kolónky. Ďakujem!


  • beky10, 19. augusta 2013 o 13:01
    výborný recept, akurát sa mi pečie v rúre ... tiež som robila vrstvenú. jednoduchá dokonalá chuť. dakujem


  • tinca, 21. augusta 2013 o 21:41
    ďakujem všetkým za uznanie na môj recept, hlavne že chutilo:)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc vo Fínsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Nadez o fínskej Veľkej noci.

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist