Koložvárska kapusta zo sójových kociek

majho - bez fotkymajho, 28. novembra 2013
Koložvárska kapusta zo sójových kociek
Foto: majho

keď zostane ryža :)

4
porcie
35 minút
na 200 °C

Suroviny

1 hrnček
1 ks
0,8 l
1 bal.
0,5 l




Postup

  1. 1

    najprv si pripravíme sójové kocky. Ja si sóju pripravujem vždy deň vopred. Nasypem do misky, posypem vegetou, pokropím sójovou omáčkou a zalejem studenou vodou. Sójové kocky si vždy krájam na menšie kúsky, podľa mňa sú veľmi veľké a stred kociek zostáva ako špongia. Ako si pripraviť ryžu nebudem písať, každý má vlastný spôsob. Na panvici si za občasného prehodenia trochu pripečieme pripravené sójové kocky. Hotové odložíme do misky.

    Koložvárska kapusta zo sójových kociek - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici si opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme umytú kyslú kapustu, ja ju ešte polievam olivovým olejom na panvici, a posypeme mletou paprikou, dobre premiešavame, nedusiť len trochu nech sa kapusta začne lesknúť.

    Koložvárska kapusta zo sójových kociek - obrázok 2
  3. 3

    Vymastíme si pekáč a polovicu kapusty na spodok a rovnomerne rozložíme po pekáči.

    Koložvárska kapusta zo sójových kociek - obrázok 3
  4. 4

    Vrstvu sójových kociek

    Koložvárska kapusta zo sójových kociek - obrázok 4
  5. 5

    vrstvu ryže

    Koložvárska kapusta zo sójových kociek - obrázok 5
  6. 6

    ostatnú časť kapusty a prelejeme rovnomerne smotanou. Dáme do trúby, nevyhriatej, pečieme na 200 stupňou cca 35 min.

    Koložvárska kapusta zo sójových kociek - obrázok 6
  7. 7

    Už som to robil aj z tofu a chutnalo výborne, ak si niekto nechce pripravovať sójové kocky. Pred poslednou vrstvou kapusty môžete poukladať šalátové listy, vyzerá to zaujímavo :)

Diskusia k receptu

siesta
...cely pekac by som sama zjedla...a obavam sa, ze na "posedenie"... vyzera a iste aj chuti to skvele
zuzananoskova
Úplne super!!!, mega!!! Už sa dlhoooo chystám urobiť koložvársku so sójovým granulátom a smotanu použijem rastlinnú ;-) Ďakujem za pripomenutie :-)
alex37
dobrý recept, ale tiež asi ako zuzka by som radšej použila granulát :-) ukladám.
marikafil
granulát je asi dobrá voľba, toto rozhodne vyskúšam. možno nám tam bude chýbať kúsok klobásy:-) ale skúsim to trošku oklamať údenou paprikou. alebo možno aj údené tofu by mohlo byť pre zmenu. super recept, plný počet hviezdičiek a samozrejme - smer KK!
majho
no, tvoja vyzerá ešte krajšie :) nabudúce skúsim tú sójovú drť
peter48
Ja tú vegetariánsku ponášku na koložvársku kapustu tiež robím so sójovým granulátom. Pripadá mi na ten účel vhodnejší a ešte je spravidla aj o pár centov lacnejší. Akurát v ostatnom čase väčšinou namiesto ryže používam jačmenné krúpy a dávam ich namiesto ryže aj do tej koložvárskej kaopusty. Namiesto smotany používam na zaliatie cmar.
gubics
Ja robím súčasne dvojakú Koložvársku kapustu, vegetariánsku aj tú pravú. Do vegetariánskej dávam tufu a to dvojaké,jedno je prírodné a druhé je údené, ktoré tomu dáva ten pravý šmrc, a zalievam šľahačkovou smotanou. Do tej pravej dávam mleté mäso patrične okorenené, okrem toho údenú klobásku.Ináč ju robím rovnako ako tú predchádzajúcu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia