Koložvárska kapusta (fotorecept)

Autor receptu: alexandra20

Koložvárska kapusta je jedno z našich najobľúbenejších jedál. Každý má svoje vychytávky pri tomto jedle a toto je moja verzia.

5-6
porcií
60 minút
príprava
35-40 minút
na 180/200 °C

Postup

  1. Ryžu si prepláchnem studenou vodou. Dám si variť vodu v rýchlovarnej kanvici. Cibuľku osmahnem, pridám ryžu, po chvílke zalejem vriacou vodou, osolím a nechám dusiť asi 20 minút. V druhej panvici osmahnem drhuhú cibuľku, nakrájaný cesnak a červenú papriku. Pridám mäsko, ktoré osolím, pokorením a poriadne premiešam. Nechám dusiť asi 15 minút.
  2. Keď je ryža hotová vrstvím do zapekacej misky - ryžu a mleté mäsko.
  3. Kapustu zlejem, môže sa premyť ale nemusí. V panvici kde som robila mäsko nechám trosku výpeku, v ktorom osmahnem kapustu a nechám podusiť asi 10-15 minút.
  4. Do smotany pretlačím dva strúčiky cesnaku a pridám Vegetu podľa chuti. Všetko poriadne premiešam. Hotovú kapustu dám na mäsko a celú zmes zalejem rovnomerne smotanou.
  5. Misu zakryjem alobalom a pečiem 20 minút na 180 stupňov. Po 20 minútach dám dolu alobal a pridám teplotu na 200 stupňov a pečiem ešte 15-20 minút. Na vrchu chytí peknú zlatistú farbu a zostane šťavnatá. Dobrú chuť :-)