Koložvárska kapusta fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 24. októbra 2012
Koložvárska kapusta (fotorecept)
Foto: rennatte

Tento recept najradšej robím v takomto sychravom počasí, kyslá kapusta povzbudí a spolu s mäskom a klobáskou rozvonia celý byt.

10
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 150 °C

Suroviny

1 kg
100 g
1 ks
5 strúčikov
2 ks varená
1 kg
zálievka:
250 ml
150 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Mäso pomelieme v pomere 70% surové a 30% varené spolu s varenou ryžou. Cibuľu nakrájame na kocky, pridáme 2 strúčiky cesnaku na plátky a osmažíme na oleji,

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridáme mleté mäso, osolíme okoreníme, pridáme pretlačený zvyšok cesnaku, premiešame a opražíme

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rozšľaháme vajíčka, pridáme smotany, soľ a premiešame

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    kapustu nakrájame a rozdelíme na dve časti, jednu časť rozložíme na vymastený pekáč, na to polovicu mäsovej zmesi, polejeme časťou zálivky, poukladáme na kolieska nakrájanú klobásky

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na klobásky druhú časť kapusty a dokončíme druhou časťou mäsovej zmesi, ktorú polejeme zbytkom zálievky

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    upečieme pri teplote 150°C 20 minút a dopečieme pri teplote 200°C 15 minút do zlatista, nakrájame na kocky a podávame so zemiakovou kašou

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tatranka
Krásna kapustička a šťavnatá.Tiež robievam.Už som ju dávno nemala na jedálničku.Ďakujem za pripomenutie..Je to vďačný obed,u nás aj na dva dni.Takže mám jeden deň oddych s varením.
sneica
milujem kolozvarsku....uz by sme si mali aj doma pripomenut...:)
rajnica
Aj ja mám rád koložvársku. Ale koložvársku. No sarma tiež nie je zlá
rennatte
@mijaita , @tiginko , inak aj ten neviem kolky segedin tu na vareche mi pripomenul ze sme ho dlho nemali, tak pre ozivenie som si aj ja dovolila pridat svoju neviem kolikatu tu na vareche kolozvarsku, ja osobne to beriem tak ze aj opakujuce druhy receptu su vzdy niecim nove a vynimocne a pripomenu sa do jedalnicka
@rajnica , preco porovnavas kolozvarsku a sarmu?
2010
Moje oblubene, varili sme podobne ale od kedy som videl tohto uja ako to robi v rimskom hrnci a na konci ma taku prilohu k nej tak sme sa prisposobili :-)))



veronika353
Náš nejmladší byl v jídle dost vybíravý,ale koložvárská mu chutnala.Studuje v Británii a doufám,že na vánoce bude doma a tak mu uvařím i koložvárskou kapustu podle tvého receptu:-))) P.S. @2010 to video je krásné,římský hrnec mám a tak ho použiju:-))))
medovnicek
tejto kapusty sa syn nevedel dojesť u svokry, vďaka za pripomenutie receptu, vyskúšam mu ju pripraviť podľa tvojho receptu
frezia68
@rennatte : vďaka tomu dobrému receptu sme sa dostali aj k sympatickému ujovi od @2010 a potešil ,lebo recept vylepšil a veru by som aj teraz ochutnala :-)
leomax
Sympatickému ujovi som bohužiaľ rozumel figu borovu, takže neviem, čím mohol tento recept vylepšiť!
dajanca
jedna z mojich dcér tiež zbožňuje koložvársku, keď príde domov na návštevu, tak nesmie chýbať na jedálnom lístku :-)
tiginko
@2010 nechcem sa chváliť, ale ako keby báčik cez moje pleco pozeral, keď som robila koložvársku - robím ju navlas rovnako a dokonca v rímskom hrnci. Teda ja v ňom robím všetko pečené a zapekané. Chýba mi už len tá pec a rúčky...
evanaaa
Keď robím koložvársku, aj keď nie čast, obetujem príprave čas a všetko si zvlášť podusím - kapustu, aby bola aj ochutená, nie ju dať len takú surovú do pekáča, na to udusenú ryžu, na ryžu mäso podusené na šťace, znovu kapustu, kolečká klobásy, kapustu a nakoniec zálievku zo smotany a vajec. Ale viem, dá sa aj jednoduchšie.
sportak
Ďakujem za výbornú inšpiráciu a veľmi dobrý fotorcp.
denisa1986
leomax Ten ujo rozprava ze bez dobreho vinka sa nemoze ani dobre navarit :-) Ten recept je original z Rumunska z casti Erdély kde ziju madari a kde sa to tradicne pripravuje na vianoce ako u nas kapustnica.Na pripravu potrebujes podla receptu uja:kyslu kapustu (kora sa pripravuje s chrenom a koprom),v slanej vode uvarenu ryzu,z bravcoveho stehna pripraveny perkelt(ten je pripraveny iba na cibulke s ciernym korenim a nesmie sa maso mliet iba pokrajat na male kusky) kyslu smotanu no a samozrejme klobasku..postup vidis na videou..a na konci sa pridavaju upecene kuracie stehienka.Dufam ze som pomohla:-) Dobru chut :-)
seecso
10251957_794673963878321_8672649371306859841_n
ďakujem za recept.... na čerstvom vzduchu chutí najlepšie
cepop
Ahoj kucharky a gurmani,podla mna,kolozvarska kapusta,ma byt na cerveno,lebo inak to s prepacenim vypada,smrtelne biele...teda, pridat mletu cervenu papriku a paradajkovy pretlak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia