Koložvárska kapusta (fotorecept)

Koložvárska kapusta (fotorecept)
Foto: rennatte
rennatteRennatte, recept pridal: 24. októbra 2012 12:43Ďalšie jeho recepty

Tento recept najradšej robím v takomto sychravom počasí, kyslá kapusta povzbudí a spolu s mäskom a klobáskou rozvonia celý byt.

Suroviny

10
porcií
20
minút
príprava
35
minút
na 150 °C

Postup prípravy receptu

1

Mäso pomelieme v pomere 70% surové a 30% varené spolu s varenou ryžou. Cibuľu nakrájame na kocky, pridáme 2 strúčiky cesnaku na plátky a osmažíme na oleji,
Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 1

2

pridáme mleté mäso, osolíme okoreníme, pridáme pretlačený zvyšok cesnaku, premiešame a opražíme
Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 2

3

rozšľaháme vajíčka, pridáme smotany, soľ a premiešame
Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 3

4

kapustu nakrájame a rozdelíme na dve časti, jednu časť rozložíme na vymastený pekáč, na to polovicu mäsovej zmesi, polejeme časťou zálivky, poukladáme na kolieska nakrájanú klobásky
Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 4

5

na klobásky druhú časť kapusty a dokončíme druhou časťou mäsovej zmesi, ktorú polejeme zbytkom zálievky
Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 5

6

upečieme pri teplote 150°C 20 minút a dopečieme pri teplote 200°C 15 minút do zlatista, nakrájame na kocky a podávame so zemiakovou kašou
Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mijaita, 24. októbra 2012 o 13:14
    Krasna, ale kolikata tady?


  • tiginko, 24. októbra 2012 o 13:30
    tolikata jako segedin....


  • tatranka, 24. októbra 2012 o 13:34
    Krásna kapustička a šťavnatá.Tiež robievam.Už som ju dávno nemala na jedálničku.Ďakujem za pripomenutie..Je to vďačný obed,u nás aj na dva dni.Takže mám jeden deň oddych s varením.


  • sneica, 24. októbra 2012 o 13:57
    milujem kolozvarsku....uz by sme si mali aj doma pripomenut...:)


  • rajnica, 24. októbra 2012 o 15:11
    Aj ja mám rád koložvársku. Ale koložvársku. No sarma tiež nie je zlá


  • rennatte, 24. októbra 2012 o 15:53
    @mijaita , @tiginko , inak aj ten neviem kolky segedin tu na vareche mi pripomenul ze sme ho dlho nemali, tak pre ozivenie som si aj ja dovolila pridat svoju neviem kolikatu tu na vareche kolozvarsku, ja osobne to beriem tak ze aj opakujuce druhy receptu su vzdy niecim nove a vynimocne a pripomenu sa do jedalnicka
    @rajnica , preco porovnavas kolozvarsku a sarmu?


  • izabella929, 24. októbra 2012 o 16:19
    veľmi obľúbené jedlo u nás.-) krásne vyzerá aj tvoja.-))


  • 2010, 24. októbra 2012 o 16:39
    Moje oblubene, varili sme podobne ale od kedy som videl tohto uja ako to robi v rimskom hrnci a na konci ma taku prilohu k nej tak sme sa prisposobili :-)))





  • veronika353, 24. októbra 2012 o 18:19
    Náš nejmladší byl v jídle dost vybíravý,ale koložvárská mu chutnala.Studuje v Británii a doufám,že na vánoce bude doma a tak mu uvařím i koložvárskou kapustu podle tvého receptu:-))) P.S. @2010 to video je krásné,římský hrnec mám a tak ho použiju:-))))


  • leomax, 24. októbra 2012 o 18:19
    Aj ja mám rad koložvársku, nemám však rád @rajnicu , veľmi smrdí!


  • medovnicek, 24. októbra 2012 o 19:56
    tejto kapusty sa syn nevedel dojesť u svokry, vďaka za pripomenutie receptu, vyskúšam mu ju pripraviť podľa tvojho receptu


  • frezia68, 24. októbra 2012 o 21:14
    @rennatte : vďaka tomu dobrému receptu sme sa dostali aj k sympatickému ujovi od @2010 a potešil ,lebo recept vylepšil a veru by som aj teraz ochutnala :-)


  • leomax, 24. októbra 2012 o 23:05
    Sympatickému ujovi som bohužiaľ rozumel figu borovu, takže neviem, čím mohol tento recept vylepšiť!


  • dajanca, 25. októbra 2012 o 09:43
    jedna z mojich dcér tiež zbožňuje koložvársku, keď príde domov na návštevu, tak nesmie chýbať na jedálnom lístku :-)


  • mariaklara, 25. októbra 2012 o 10:02
    Ja mám tiež rada koložvársku. Musím vyskúšať.


  • tiginko, 25. októbra 2012 o 10:03
    @2010 nechcem sa chváliť, ale ako keby báčik cez moje pleco pozeral, keď som robila koložvársku - robím ju navlas rovnako a dokonca v rímskom hrnci. Teda ja v ňom robím všetko pečené a zapekané. Chýba mi už len tá pec a rúčky...


  • evanaaa, 25. októbra 2012 o 17:00
    Keď robím koložvársku, aj keď nie čast, obetujem príprave čas a všetko si zvlášť podusím - kapustu, aby bola aj ochutená, nie ju dať len takú surovú do pekáča, na to udusenú ryžu, na ryžu mäso podusené na šťace, znovu kapustu, kolečká klobásy, kapustu a nakoniec zálievku zo smotany a vajec. Ale viem, dá sa aj jednoduchšie.


  • evanaaa, 25. októbra 2012 o 17:09
    malo byť....aj keď nie často....


  • sportak, 25. októbra 2012 o 19:36
    Ďakujem za výbornú inšpiráciu a veľmi dobrý fotorcp.


  • maartina, 26. októbra 2012 o 08:30
    ďakujem za pripomenutie :)


  • janka5, 22. marca 2013 o 08:03
    dakujem:)


  • denisa1986, 23. marca 2013 o 17:20
    leomax Ten ujo rozprava ze bez dobreho vinka sa nemoze ani dobre navarit :-) Ten recept je original z Rumunska z casti Erdély kde ziju madari a kde sa to tradicne pripravuje na vianoce ako u nas kapustnica.Na pripravu potrebujes podla receptu uja:kyslu kapustu (kora sa pripravuje s chrenom a koprom),v slanej vode uvarenu ryzu,z bravcoveho stehna pripraveny perkelt(ten je pripraveny iba na cibulke s ciernym korenim a nesmie sa maso mliet iba pokrajat na male kusky) kyslu smotanu no a samozrejme klobasku..postup vidis na videou..a na konci sa pridavaju upecene kuracie stehienka.Dufam ze som pomohla:-) Dobru chut :-)


  • seecso, 14. apríla 2014 o 19:29
    10251957_794673963878321_8672649371306859841_n
    ďakujem za recept.... na čerstvom vzduchu chutí najlepšie



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist