Slané chuťovky
Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou (fotorecept)
Autor receptu: skolavareniapolus
Recept od Ivana Rusinu (www.ivanoveminutky.com)
Postup
- Z múky, masla, žĺtka, soli, vody a rasce vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho natenko a pomocou formičiek vykrajujeme rôzne menšie tvary (kolieska, obĺžniky).
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 5 minút a hotové kolieska necháme vychladnúť.
- Nátierka: Maslo nastrúhame na veľkých slzách, pridáme k nemu najemno nakrájané filety údeného lososa,
- najmeno nakrájanú jarnú cibuľku. Ochutíme citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a poriadne vymiešame.
- Nátierku naukladáme na upečené kolieska a vrch ozdobíme kaviárom
- a kôprom.