Bravčové koleno

Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Doporučujem každému, určite sa dá robiť aj v pekáči, no mne tento spôsob prípravy ušetril čas aj robotu.

2
porcie
30 minút
príprava
480 minút
na 90 °C

Postup

  1. Koleno umyjeme a osušíme. Kožu narežeme ostrým nožom na štvorce a dobre nasolíme. Soľou nešetríme a snažíme sa ju votrieť čo najviac do mäsa. Pripravíme si marinádu z oleja, rozotretého cesnaku, chilli omáčky, trošky soli a papriky. Všetko poriadne rozmiešame a natrieme nasolené koleno.
  2. Na dno kameninovej nádoby pomalého hrnca uložíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, na ňu koleno, pridáme celé korenia, bobkový list a navrch opäť cibuľu. Nádobu prikryjeme a dáme do chladničky marinovať cez noc, čím dlhšie, tým lepšie...
  3. ...na druhý deň nádobu preložíme do pomalého hrnca, pridáme 200 ml čierneho piva a pečieme asi 8 hodín na úrovni LOW.
  4. Koleno sa po tomto čase úž rozpadáva, stačí len vybrať kosť a preložiť na menší plech.
  5. Vložíme na 10 minút pod gril aby sa nám koža prepiekla do chrumkava.
  6. Podávame s horčicou, chrenom, baraními rohmi a chlebom.