Bravčové koleno
Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Doporučujem každému, určite sa dá robiť aj v pekáči, no mne tento spôsob prípravy ušetril čas aj robotu.
2 porcie |
30 minút príprava |
480 minút na 90 °C |
Postup
- Koleno umyjeme a osušíme. Kožu narežeme ostrým nožom na štvorce a dobre nasolíme. Soľou nešetríme a snažíme sa ju votrieť čo najviac do mäsa.
Pripravíme si marinádu z oleja, rozotretého cesnaku, chilli omáčky, trošky soli a papriky. Všetko poriadne rozmiešame a natrieme nasolené koleno.
- Na dno kameninovej nádoby pomalého hrnca uložíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, na ňu koleno, pridáme celé korenia, bobkový list a navrch opäť cibuľu. Nádobu prikryjeme a dáme do chladničky marinovať cez noc, čím dlhšie, tým lepšie...
- ...na druhý deň nádobu preložíme do pomalého hrnca, pridáme 200 ml čierneho piva a pečieme asi 8 hodín na úrovni LOW.
- Koleno sa po tomto čase úž rozpadáva, stačí len vybrať kosť a preložiť na menší plech.
- Vložíme na 10 minút pod gril aby sa nám koža prepiekla do chrumkava.
- Podávame s horčicou, chrenom, baraními rohmi a chlebom.