Bravčové koleno
Bravčové koleno

Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 8. júna 2017
Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca (fotorecept)
Foto: kimlo

Doporučujem každému, určite sa dá robiť aj v pekáči, no mne tento spôsob prípravy ušetril čas aj robotu.

2
porcie
30 minút
príprava
480 minút
na 90 °C

Suroviny

1 ks
8 ks
4 ks
3 - 4 PL
1 KL
4 strúčiky
2 ks
1 - 2 KL
podľa chuti
1 KL
200 ml




Postup

  1. 1

    Koleno umyjeme a osušíme. Kožu narežeme ostrým nožom na štvorce a dobre nasolíme. Soľou nešetríme a snažíme sa ju votrieť čo najviac do mäsa. Pripravíme si marinádu z oleja, rozotretého cesnaku, chilli omáčky, trošky soli a papriky. Všetko poriadne rozmiešame a natrieme nasolené koleno.

    Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na dno kameninovej nádoby pomalého hrnca uložíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, na ňu koleno, pridáme celé korenia, bobkový list a navrch opäť cibuľu. Nádobu prikryjeme a dáme do chladničky marinovať cez noc, čím dlhšie, tým lepšie...

    Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...na druhý deň nádobu preložíme do pomalého hrnca, pridáme 200 ml čierneho piva a pečieme asi 8 hodín na úrovni LOW.

    Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koleno sa po tomto čase úž rozpadáva, stačí len vybrať kosť a preložiť na menší plech.

    Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vložíme na 10 minút pod gril aby sa nám koža prepiekla do chrumkava.

    Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s horčicou, chrenom, baraními rohmi a chlebom.

Diskusia k receptu

radox1
v podstate peciem rovnako,ale v rure,pekne.hlavne je,ze si ho nevyvaril vo vode a potom uvarene len dopiekol do chrumkava.
sracz
... ciao @Kimlo kamarát zo Záhoria, v prvom rade chválim a obdivujem a ad 2.) hlásim sa do partie. Pitivo, chilli´s a mariášky donesiem!
patroveckypitrs
Nádhera to je niečo. Musím si aj ja už kúpiť ten hrniec. Ja takéto dobroty robievam v rímskom hrnci. Máš pravdu rúra berie veľa elektriny. Je to krása 5*. Skús niekedy aj chvostíky takto urobiť.
jujoska
normalne mam chut si ten pomaly hrniec kupit po tych tvojich receptoch
frezia68
Nedá sa nepristaviť pri takej dobrote.Hoci poznám a robievala som....fajnotka .Nemám pomalý hrniec,ale aj len tak z rúry pri pomalšom pečení,by som vychutnala :-) . Pri hľadaní receptu som sa tu pristavila a slintám.Idem na kávu,zahnať chuť :-).
kimlo
Priatelia, ďakujem za komentáre, koleno som zobral do práce a kolegovia si velmi pochvaľovali. @Jujoska nerozmýšľaj ani chvíľu a poriaď si ho, nie je až tak drahý, a investícia sa rýchlo vráti v podobe lahodného jedla, ušetrenej energie a času.
arim
Jedným slovom "VYNIKAJÚCE" !!! Netreba ďalší komentár !!!
kimlo
@Arim (10.6.2017 17:44)

Máš pravdu, bolo naozaj vynikajúce! :-P
kuchticka
@Kimlo ,mam "pomaly" hrniec a nevyuzivam ho. musim to napravit ked mam takyto dobry recept. Dakujem.
patroveckypitrs
Ešte že si pridal sem tento recept. Toľko som o tom hrnci rozprával až som ho dostal včera predčasné k meninám od rodiny. No a pravdaže ho treba vyskúšať, tak doniesli aj 6 kolien. Tak od včera ide hrniec non stop. Robil som kolená podľa teba, no tie som nestačil odfotiť a bolo po nich. Potom som robil s kyslou kapustou aj to sa minulo, no to som už cvakol. Teraz varím v ňom polievku podľa @Sracz. Poviem ti @Kimlo je to vec! Vieš od čoho muchy kapú. Prikladám foto.


zuzanka1367
@kimlo , jáj to je dobrota, nemám síce pomalý hrniec, ale pomaly som piekla v rúre 7 hodín 130 stupňov, potom som len farbu doladila, fantázia, mäso sa krásne oddelilo od kosti, vďaka za recept, mám rada Tvoje recepty, ešte ma nesklamali, pozdravujem z dnešnej dietnej akcii :)


haji
@Zuzanka1367 (26.10.2018 12:38)
Jediné štěstí, že tuto nádheru dáváš odpoledne. Krása!!
radost
@Zuzanka1367 (26.10.2018 12:38)

mňa bolia moje staré kolená..
no pri tomto pohľade nielen kolená
ale aj duša je zlomená..
že nie sú u nás na pekáči..
ten pohľad sa mi veľmo páči..:-)
tiginko
no na parádu, práve včera som kúpila koleno a tu na mňa rovno vyskočia z monitora @zuzankine kolienka! To určite nie je náhoda, už aj idem nakladať, aby bolo zajtra k obedu
mrnousik
@Kimlo Ja som si zas pre zmenu pred nedávnom kúpila konečne pekáč/hrnec (neviem, čo je to viac :D ) a dnes robím "de facto" pomaly pečené koleno - mäsiar mi odložil také pekné 1,5 kilové :) Pridám recept sem na Varechu pre inšpiráciu inšpirovaná tebou :)
1x kimlo
xseven
Kolená vypadajú famózne. Ja pečiem tiež pri 130°, ale mne vždy stačilo 5 hodín a potom zápek 220°, alebo 200° so vzduchom asi pol hodinu. Mäso sa oddeľuje od kosti, kosť sa dá pekne vytiahnuť, mäso je šťavnaté, mäkké, koža hnedá, chrumkavá, nič nie je spálené ani vysušené. Ale ja som piekol len 1 koleno. Možná pri 6 kolenách ako sú na obrázku, tých 7 hodín treba :)
1x kimlo
kimlo
@xseven (5.6.2021 12:22)
Ahoj, možno by stačilo aj tých 5 hodín ak sa pečie pri 130°, no v PH takú teplotu nedosiahnem, tam je okolo 90°, tak preto so dal pre istotu väčší čas... to je recept spred 4 rokov, ešte som nemal toľko skúseností s PH. :-)
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia