Koláčiky s pomarančovým karamelom

kerys - fotkakerys, 19. januára 2014
Koláčiky s pomarančovým karamelom
Foto: kerys

Na Vianoce som dostala kuchárku od Jamieho Olivera "30 minut v kuchyni". Zaujal ma tento recept, tak som ho vyskúšala,ale niektoré neobvyklé prísady som nahradila Zobraziť celý popisNa Vianoce som dostala kuchárku od Jamieho Olivera "30 minut v kuchyni". Zaujal ma tento recept, tak som ho vyskúšala,ale niektoré neobvyklé prísady som nahradila bežnými. Výsledok bol naozaj profesionálny :)

12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

 na posypanie dosky
400 g
 nie škoricový cukor
200 g
1 ks
20 g
5 PL nerafinovaný hnedý
1 ks




Postup

  1. 1

    Pomúčte si dosku, rozvaľkajte listkove cesto (cca na 40×40 cm).Cesto posypte mletou škoricou, zrolujte a nakrájajte na 12 kusov.Do formy na 12 muffinov vložte kusky cesta a vytvarujt ako kosicek .Dno má byť rovné a cesto má vyčnievať cez okraje formy. Pečte 10 min na 180 stupňoch alebo jednoduch,o dozlatista.

  2. 2

    V miske zmiešajte smotanu, vajce, vanilkovy cukor a nastrúhanú pomarančovú kôru. Poriadne premiešajte. Z rúry vyberte upečené cesto a naplnte ho smotanovým krémom. Zase pečte 10 min na 180 stupňoch.

  3. 3

    Na veľký plameň postavte malý hrniec, do neho dajte pomarančovú šťavu a 5 PL cukru. Občas karamel premiešajte,ale neochutnávajte, poriadne páli ! Varte do zhustnutia. Potom vyberte koláčiky z rúry a polejte karamelom. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

waocipa
recept ma zaujal svoju jednoduchosťou tak si cho ukladám a pri najbližšej príležitosti spravím
evanaaa
Niekde tu je podobný aj s obrázkami, ale aj tak si znovu uložím aj tento tvoj. To cesto sa posýpa škoricou len tak nasucho?
kerys
Dakujem za pozitívne reakcie :-) @evanaaa áno,nasucho, ked sa cesto zroluje, vytvorí sa pekbý vzor a hlavne chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia