Koláčik z kysnutého cesta so slaninou

ivushiatko - fotkaivushiatko, 21. júna 2010

Vynikajúci koláčik z kysnutého cesta so slaninkou a smotanou. Perfektne chutí večer k pivu, vínu alebo aj ku kofole. Namiesto chipsov.

50
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

400 g
0,5 KL
0,06 l
1 ks
3 dl
10 , 7 g
375 ml
4 PL
5 strúčikov
1/2 kg
100 g




Postup

  1. 1

    Do misky si vsypeme múku, olej, sušené kvasnice, mlieko, vajce a soľ. Vymiesime hladké cesto. Plech si vymastíme olejom, a vysypeme múkou.

  2. 2

    Cesto si podľa velkosti plechu rozdelíme na časti. Hrúbka cesta cca 1cm. Cesto sa na vymastený a múkou vysypaný plech ponaťahuje pomocou oleja.

  3. 3

    Do smotany vmiešame vegetu a roztlačený cesnak. Premiešame. Rozotrieme na cesto. Do smotany poukladáme oravskú slaninu a posypeme strúhaným syrom. Dáme do trúby. Pečieme na 220°C cca 15minút. (Záleží od druhu trúby.)

Diskusia k receptu

lorak40
Môže to byť dobré,len sa mi nezdá to množstvo oleja.6 deci sa mi zdá veľa.
zitar
zdá sa, že to bude výborné, vyskúšam
hajni
Prosím Vás, opravte to! Ja ako neskúsená, spoliehajúca sa na vyskúšané recepty a vytlačené pred poznámkami, som to včera 1. x zamiesila tak, že som tam bez rozmýšľania šupla hneď 2 dl oleja (0,2 l), že zvyšok ešte dolejem (do polovičnej dávky)! Uff!!! Nedalo sa tam dať dosť múky, až som to nakoniec vyhodila. Ten olej v ceste "prepotil" tri mikrotenové sáčky! :-) No zážitok. Tak mi treba! Ale upiekla som 2. dávku s tou korekciou už opatrne, vydarilo sa a veľmi sme si s manželom pochutili! :-)
redakcia
@ivushiatko , ak si upozornená na chybu v recepte, treba ju opraviť aj priamo v recepte. Stačí dať upraviť recept a opraviť čo treba. Tentokrát to opravíme, nabudúce to treba čím skôr dať do poriadku..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia