Koláčik čo chladnička dala

alienska8 - bez fotkyalienska8, 26. októbra 2014

Som neskutočný lajdák na odfotenie si koláča, ktorý upečiem, vždy sa stihne zjesť skôr než ho nejako naaranžujem a cvaknem. Cesto mám od maminy, Zobraziť celý popisSom neskutočný lajdák na odfotenie si koláča, ktorý upečiem, vždy sa stihne zjesť skôr než ho nejako naaranžujem a cvaknem. Cesto mám od maminy, používam ho ako základ na takéto rýchle koláčiky ale aj na bábovku je veľmi dobré. Vznikol keď som sa nudila a môj drahý pozeral hokej čo teda mne sa moc nechce a aspon som vedela ze mi nebude pri tom "oxidovat" v kuchyni a mozem pokojne majstrovat :)

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
200 g
4 ks
4 ks
1 bal.
1 dl
1 dl
Plnka:
250 g
250 g
1 bal. (alebo iné ovocie)
podľa chuti
1 bal.
 na zdobenie




Postup

  1. 1

    žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme olej, vodu, a múku v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva.

  2. 2

    Odstavíme, vyšľaháme si bielky a zľahka ich vmiešame do pripraveného cesta. Nalejeme všetko do vymasteného a múkou vysypaného plechu na pečenie a šupneme do trúby cca na 20-25 min a 180 stupňov. Sem tam pozrieme a popicháme špajdlíkom. Ak je špajdlík krásne čistý a nelepí sa naň cesto, koláčik je hotový a môžeme ho vybrať a nechať vychladnúť.

  3. 3

    Kým nám koláčik vychladne, vyšľaháme si šľahačku so Smetafixom a cukrom a keď je pekne tuhá primiešame k nej mascarpone. Ananás zlejeme, šťavu si necháme v miske, nejaké kúsky si necháme na ozdobenie a zvyšok nakrájame na malé kúsočky, ktoré zamiešame do šľahačkovej zmesy. Keď máme koláčik vychladnutý, krásne ho s polievkovou lyžicou popolievame ananásovou šťavou, aby nebol suchý. Natrieme so šľahačkovou zmesou, ozdobíme ananásom a môžeme nastrúhať hoblinky čokolády. Necháme stuhnúť a podávame. Dobrú chuť:)

Diskusia k receptu

jozka2
Kolacik moze byt dobry,len sa pzri ci tam ma byt 200 g cukru naozaj,alebo je tam preklem.
bebeka
škoda že nie je foto. čitanie je to vyborné, určite aj pohľad by bol lákavý.jednoduché arýchle. určite vyskúšam.
alienska8
kolko muky tolko cukru :) urcite je to tak ako je napisane...treba vyskusat ten piskot je vynikajuci




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia