Koláčik Bez mena

galka01 - fotkagalka01, 24. apríla 2011
Koláčik Bez mena
Foto: galka01

...jeden krát priniesla kolegyňa do práce veľmi, naozaj veľmi chutný koláčik. Vypýtala som si recert, postup prípravy a na názov som sa zabudla spýtať. Zobraziť celý popis...jeden krát priniesla kolegyňa do práce veľmi, naozaj veľmi chutný koláčik. Vypýtala som si recert, postup prípravy a na názov som sa zabudla spýtať. Preto som ho pomenovala Bez mena, je veľmi chutný..môj syn ho zlikviduje sám za malú chvílu...Majka díky Ti za super recept....skúste posúdiť.

4hod aj s chladením minút
príprava

Suroviny

3 ks
3 dcl
5 dcl
4 ks
na posypanie
na ozdobu




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Šľahačku vyšľaháme do tuha spolu s 2 vanilkovými cukrami. Do kyslej smotany primiešame zvyšné vanilky. Šľahačku a kyslú smotanu jemne, ale naozaj jemne spojíme a premiešame.

    Koláčik Bez mena - obrázok 1
  2. 2

    Na prípravu som použila obdĺžnikovú misku... (kedysi dávno sme dostali v obchode kúpiť pár jogurtov v takejto miske)...na dno misky si rozložíme BB kekse a natrieme šľahačkovou hmotou, zase uložíme BB kekse a zase natrieme hmotou...postupujeme až do vyčerpania všetkých surovín...

    Koláčik Bez mena - obrázok 2
  3. 3

    Vrstvenie ukončujeme BB keksami, misku dobre uzatvoríme a dáme asi na 4hod. do chladničky stuhnúť. Potom jemne posypeme kakaom a papáme....môžete kľudne spraviť menej vrstiev, koláčik bude viacej šľahačkový....Príprava nie je zložitá a podľa mňa ani náročná...

    Koláčik Bez mena - obrázok 3
  4. 4

    ....takto to približne vyzerá po 4 hod. chladenia...Ozdobné cukríky som použila len na dekoráciu a pre potešenie môjho syna...ak ich nepoužijete, nič sa nestane...

    Koláčik Bez mena - obrázok 4

Diskusia k receptu

ancicka
Po reze mi prípominaju dobošové rezy.Neviem aký starý je tvoj syn,ale to množstvo, nieje ho tak veľa a určite chuťové ja výborny.ja by som musela aspoň 3 davky.
zdezda
krásny, šikovno vyrobený, šetrí energiu aj čas :-), ja si ho pomenujem" Smotanová dobrota z BE-BE ", môžem? Krásne sviatky Ti prajem!
sovka62
Tak toto mi pripomína (a vždy bude) jednu perfektnú akciu, na ktorej som tento koláčik prvý raz ochutnala. Bola to vernisáž zbierky básní 92-ročnej panej. Básne písala hlavne v mladosti a mala ich poodkladané. Raz na ne narazila jej dcéra (moja priateľka) a spolu so súrodencami sa rozhodli, že jej ich vydajú. Najprv ich priateľka preložila a prebásnila do slovenčiny. Pôvodne boli písané maďarsky, stará pani maturovala v Budapešti a slovenskú gramatiku veľmi neovláda. Potom zbierku vydali v oboch jazykoch, knižočka je rozdelená na dve časti.
Na vernisáž priniesla nevesta starej panej práve tento koláčik. Koláčov tam bolo viac, ale tento vyzeral neodolateľne, tak som ochutnala. A hneď som sa hnala po recept, lebo bola naozaj výýýýýbornýýýýýýý.
Oproti tvojmu len jeden rozdiel. Aj vrchná vrstva keksov bola natretá smotanou a husto posypaná kakaom, takže som naozaj netušila, že je z keksov.
torticka
Podľa mojej pažravosti by som aj ja toho musela spraviť veľa.Ale, keby som nečítala, že je to z BE-BE keksov, tak si tiež myslím, že sú to dobošové rezy.
cica2
poznám ho, je fakt výborný! Ja ho mám pod názvom, šľahačková rýchlovka :))...máš to krásne naaranžované!
svetlana9
@galka01 - môj názov - Najmenej osemvrstvový - tiež som myslela, že je to nejaký medový, alebo dobošový rez - vyzerá krásne - mňam - už je v mojej KK.
galka01
...skúste a uvidíte, možno niekomu chutiť nebude,....ale moje deti fičia na takýchto dezertoch...prečo im nevyhovieť....
evanaaa
Veľká škoda, že podobné keksy nerobia aj pre diabetikov, koľko je receptov z nich, hneď by som si urobila BB dobošku. Lebo aj mňa obrázok mýlil, myslela som, že sú to doboš rezy. Ale pekne vyzerajú.
astheart
Myslím, že to bude úžasné!! Dělám podobný dort z piškotů. Do smetanové náplně ještě natlačím nějaké moc dobré ovoce. Dávám 2 balíčky piškotů, 1 šlehačku, 2 kysané smetany a 1 vanilkový cukr. Je to mňamka. Omlouvám se, jestli některá z vás tady ten recept přidala a já to jen kopíruji. Už opravdu nevím, kde jsem k tomu receptu přišla.
pivonka
BB keksy sú vynikajúce a ak sa k nim pridá ešte smotana... ojojoj, to musí byť dobrotka! Už aj idú do KK.
wivi
Dnes som koláč vyskúšala a mal ohromný úspech :) Ďakujem za recept je to mňamka :)
gabimo
Galka, vyskušané, výborné, chutilo a uz je aj fuč, mnamka!!! :) :*
maris888
Koláčik bol super a som rada že sa aj Tebe aj Tvojím deťom ľúbil...aj u nás sa vždy stratí ,,,MAJKA ""
dara2112
Kràsa zatra idem vyskusat moj syn miluje trochu iny s B B keksov a s pudingovim kremom .Dufam,ze bude mat uspech dam vediet