Koláč z rebarbory

redakciaRedakcia, Bratislava, recept pridal: 16. júla 2009 9:09Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Rebarboru umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Maslo vymiešame s cukrom a pridáme žĺtky. Múku, prášok do pečiva a trochu soli zmiešame a po lyžiciach primiešavame do masla. Napokon pridáme mlieko.

2

Citrón dôkladne umyjeme, kôru nastrúhame a pridáme do cesta. Ešte raz ho premiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy s priemerom asi 26 cm a povrch posypeme kúskami rebarbory.

3

Pečieme pri teplote 175°C asi 25 minút. Medzitým vyšľaháme sneh z bielkov, pridáme cukor, trochu citrónovej šťavy a štipku soli, rovnomerne rozotrieme na tortu



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.

Zmrzlinový pohár nie je len zmrzlina v pohári
Hýriaci farbami v parádnom sklenenom objatí: zopár kopčekov zmrzliny ozdobených šľahačkou, polevou a na vrchu korunovaný čerešničkou. V cukrárni mu nikto neodolá a pozná ho každé dieťa: zmrzlinový pohár.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2015: Liptovská kuchyňa Liptovská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist