Koláč z rebarbory

redakciaRedakcia, recept pridal: 16. júla 2009 9:09Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Rebarboru umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Maslo vymiešame s cukrom a pridáme žĺtky. Múku, prášok do pečiva a trochu soli zmiešame a po lyžiciach primiešavame do masla. Napokon pridáme mlieko.

2

Citrón dôkladne umyjeme, kôru nastrúhame a pridáme do cesta. Ešte raz ho premiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy s priemerom asi 26 cm a povrch posypeme kúskami rebarbory.

3

Pečieme pri teplote 175°C asi 25 minút. Medzitým vyšľaháme sneh z bielkov, pridáme cukor, trochu citrónovej šťavy a štipku soli, rovnomerne rozotrieme na tortu



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist