Koláč z rebarbory

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009

Suroviny

600-800 g
125 g
100 g
3 ks
200 g
2 KL
8 PL
175 g




Postup

  1. 1

    Rebarboru umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Maslo vymiešame s cukrom a pridáme žĺtky. Múku, prášok do pečiva a trochu soli zmiešame a po lyžiciach primiešavame do masla. Napokon pridáme mlieko.

  2. 2

    Citrón dôkladne umyjeme, kôru nastrúhame a pridáme do cesta. Ešte raz ho premiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy s priemerom asi 26 cm a povrch posypeme kúskami rebarbory.

  3. 3

    Pečieme pri teplote 175°C asi 25 minút. Medzitým vyšľaháme sneh z bielkov, pridáme cukor, trochu citrónovej šťavy a štipku soli, rovnomerne rozotrieme na tortu

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia