Koláč z rebarbory

redakciaRedakcia, recept pridal: 16. júla 2009 9:09Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Rebarboru umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Maslo vymiešame s cukrom a pridáme žĺtky. Múku, prášok do pečiva a trochu soli zmiešame a po lyžiciach primiešavame do masla. Napokon pridáme mlieko.

2

Citrón dôkladne umyjeme, kôru nastrúhame a pridáme do cesta. Ešte raz ho premiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy s priemerom asi 26 cm a povrch posypeme kúskami rebarbory.

3

Pečieme pri teplote 175°C asi 25 minút. Medzitým vyšľaháme sneh z bielkov, pridáme cukor, trochu citrónovej šťavy a štipku soli, rovnomerne rozotrieme na tortu



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist