Koláč z nevyšľahaných bielkov (fotorecept)
Autor receptu: smile
Minule som robila recept, do ktorého mali ísť vyšľahané bielka, ale nepodarilo sa mi ich
vyšľahať. Bolo mi ich ľúto vyhodiť a keďže som na internete nenašla žiadny recept, do
ktorého by išli takéto "nepodarky" tak som z nich vytvorila toto.
Postup
- Nevyšľahanú bielkovú hmotu postupne zmiešame so všetkými surovinami na cesto (ja som najskôr pomaly zapracovávala múku s práškom do pečiva a prilievala mlieko). Cesto vylejeme na vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech.
- Povrchu poukladáme ľubovolné ovocie alebo kompót. Ja som použila čučoriedky.
- Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 10 - 15 minút (ak je hrubšie cesto tak 20 - 30)
- Keď je povrch zlatohnedý, koláč by mal byť hotový (skontrolujeme špáratkom).
- Keď vychladne, posypeme ho práškovým cukrom. Ak chceme, môžeme poliať aj čokoládovým topingom.