Koláč z nevyšľahaných bielkov (fotorecept)

Autor receptu: smile

Minule som robila recept, do ktorého mali ísť vyšľahané bielka, ale nepodarilo sa mi ich vyšľahať. Bolo mi ich ľúto vyhodiť a keďže som na internete nenašla žiadny recept, do ktorého by išli takéto "nepodarky" tak som z nich vytvorila toto.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nevyšľahanú bielkovú hmotu postupne zmiešame so všetkými surovinami na cesto (ja som najskôr pomaly zapracovávala múku s práškom do pečiva a prilievala mlieko). Cesto vylejeme na vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech.
  2. Povrchu poukladáme ľubovolné ovocie alebo kompót. Ja som použila čučoriedky.
  3. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 10 - 15 minút (ak je hrubšie cesto tak 20 - 30)
  4. Keď je povrch zlatohnedý, koláč by mal byť hotový (skontrolujeme špáratkom).
  5. Keď vychladne, posypeme ho práškovým cukrom. Ak chceme, môžeme poliať aj čokoládovým topingom.