Koláč z nevyšľahaných bielkov fotorecept

smile - fotkasmile, 29. júla 2015
Koláč z nevyšľahaných bielkov (fotorecept)
Foto: smile

Minule som robila recept, do ktorého mali ísť vyšľahané bielka, ale nepodarilo sa mi ich vyšľahať. Bolo mi ich ľúto vyhodiť a keďže som Zobraziť celý popisMinule som robila recept, do ktorého mali ísť vyšľahané bielka, ale nepodarilo sa mi ich vyšľahať. Bolo mi ich ľúto vyhodiť a keďže som na internete nenašla žiadny recept, do ktorého by išli takéto "nepodarky" tak som z nich vytvorila toto.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Nevyšľahané bielky:
8 ks
210 g
Cesto:
500 g
250 ml
20 g
2 PL
1 ks
100 ml
podľa chuti rôzne
Dekorácia:




Postup

  1. 1

    Nevyšľahanú bielkovú hmotu postupne zmiešame so všetkými surovinami na cesto (ja som najskôr pomaly zapracovávala múku s práškom do pečiva a prilievala mlieko). Cesto vylejeme na vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech.

    Koláč z nevyšľahaných bielkov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Povrchu poukladáme ľubovolné ovocie alebo kompót. Ja som použila čučoriedky.

    Koláč z nevyšľahaných bielkov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 10 - 15 minút (ak je hrubšie cesto tak 20 - 30)

  4. 4

    Keď je povrch zlatohnedý, koláč by mal byť hotový (skontrolujeme špáratkom).

    Koláč z nevyšľahaných bielkov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď vychladne, posypeme ho práškovým cukrom. Ak chceme, môžeme poliať aj čokoládovým topingom.

    Koláč z nevyšľahaných bielkov (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mariamka
no ved si si dobre poradila, ved bublanina :) mozno, keby bol mensi plech, tak by bola aj vyssia.. a uz vies, kde bola chyba? su take finty, bielky schladit, stipka soli, aj ich bolo dost vela, co to malo byt povodne? a tusim prvy recept, tak nech sa dari..
smile
ďakujem :) pôvodne to malo byť na kardinálske rezy..s bielkami som nikdy problém nemala ale tento raz to nevyšlo možno preto, že boli studenšie ako inokedy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia