Tekvicový koláč
Tekvicový koláč

Koláč z maslovej tekvice

hviera - fotkahviera, 12. januára 2019
Koláč z maslovej tekvice
Foto: hviera

a.k.a. Pumpkin pie

30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

40 dkg (uvarená)
22 dkg
1 ČL
1 ČL
1 ČL
štipka
2 ks veľké
100-150 g
120 ml
60 ml
10 dkg




Postup

  1. 1

    Vajcia vymiešame s cukrom, pomaly pridávame olej a pomarančovú šťavu, vymiešame. Namiesto pomarančovej šťavy je možné použiť aj mlieko.

  2. 2

    Do toho primiešame uvarenú alebo upečenú, vidličkou roztlačenú tekvicu a koreniny. Nakoniec primiešame sódu bikarbónu a múku. Vymiešame a pridáme nalámanú horkú čokoládu.

  3. 3

    Pečieme vo forme na biskupský chlebíček na 180 stupňoch cca hodinu.

  4. 4

    Odporúčam ochutnať aj za tepla, či už hneď po upečení, alebo zohriať. Chutí lepšie :)

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík. A dokonce se koláč může papat teploučký, potěšitelné! Musí být výborné chuti, hmm
1x hviera
jack
Super.Už len kúpiť tekvičku a upiecť.
hviera
@Jack (12.1.2019 20:16)

varenie je rýchlejšie :) je to za cca 10 minút, ale zas, má to inú chuť trochu
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia