Koláč z kysnutého cesta plnený čokoládovým pudingom a marhuľami (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tento recept je asi 2 roky starý. Je teplo, mám uvarené zo včera, tak si prezerám staré recepty. Sú medzi nimi mnohé, ktoré som neuverejnila. Toto je jeden z nich. Toto som piekla ešte pri poslednej návšteve vnúčat u nás. Takéto koláčiky si deti môžu vziať do ruky a ísť sa na dvor hrať so psom.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo smotany, 21 g droždia a 1 čl cukru som spravila kvások. Nechala som ho vykysnúť.
  2. Pridala som ho k osiatej múke, do ktorej som dala 0,5 čl soli a 2 pl cukru, 100 ml oleja a jedno celé vajíčko.
  3. Vypracovala som cesto, vrch som pomúčila, nechala vykysnúť. Vzala som deti do záhrady obrať marhule. Toto sa im ráta, radi mi vo všetkom pomáhajú. Preto som ani marhule nefotila:-)
  4. Medzitým som si pomlela jeden mlynček vlašských orechov.
  5. Dala som variť asi 50 ml mlieka, pridala som k nemu trochu cukru, škorice. Orechy som na chvíľočku nechala spariť. Vychladnuté som dávala do vyhľbených jamôk, na to išla marhuľa.
  6. Na puding som použila tento pudingový prášok. Dala som variť 300 ml mlieka s 3 pl cukru. Vo zvyšných 100 ml mlieka som rozmiešala 40 g čokoládového pudingového prášku. Uvarila som hustý puding. Na vrch uvareného som dala tenký plátok masla, aby sa mi na ňom nevytvorila kôrka. Deti by mi ho boli miešali, no neviem, čo by z neho zostalo:-)
  7. Uvarila som hustý puding. Kým mi cesto vykyslo, puding mi chladol.
  8. Vykysnuté cesto som dala na dosku, odkrajovala som kúsky cesta, sformovala som ich do guličiek. Tie som potom prstami roztiahla, naplnila čokoládovým pudingom. Cesto som po okrajoch spojila do buchty.
  9. Položila som ich na plech spojom dole. Pomúčeným spodkom pohára som do cesta vyhľbila priestor pre marhule. Da jamky som dala 1 čl orechov, na to položila polovičku marhule. Kraje koláča som natrela olejom.
  10. Rúru som zapla na 180°C, piekla som ich 20 minút. Mojim vnúčatám aj neveste chutil. Znovu ma nevesta prehovárala, nech idem s nimi k nim, že im môžem u nich doma vypekať. Oni to budú s radosťou jesť:-) Hoci som použila veľký plech, koláčiky sa mi spojili.