Koláč z kukuričnej múky (fotorecept)
Autor receptu: finczi
Recept pochádza z regionálnej propagačnej brožúry Turistického infocentra v Rožňave.
Jedno leto som bola na výlete spojenom s tvorivými aktivitami, ako darček som dostala
menovanú brožúrku ,,Naše zabudnuté recepty". Keďže mám v rodine dievčatko -
celiatičku, rozhodla som sa, že ju prekvapím koláčikom, ktorý môže jesť aj ona.
Po ochutnaní a ,,odbornom" posúdení pridávam tento jednoduchý recept.
10 minút príprava |
35-40 minút na 230/200 °C |
Postup
- Kukuričnú múku som kúpila v Kauflande - 400 g balenie.
- Urobíme si kvások, medzitým si pripravíme potrebné suroviny.
- Keď je už kvások hotový, spracujeme ho s ostatnými surovinami. Dôkladne premiešame. Cesto má byť také, aby sa od lyžice ,,odtŕhalo", nie odlialo. Dáme kysnúť na teplé miesto 1 hodinu. Na obrázku je už po vykysnutí...
- Po vykysnutí preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie, na cesto poukladáme lyžicou kôpky lekváru, alebo makovej, či tvarohovej plnky. Necháme kysnúť ďalších 45 minút.
- Posypeme kryštálovým ckrom podľa chuti /ja som dala asi 3 PL /, predhrejeme si rúru na 230 stupňov. Kým sa rúra predhrieva, koláč ešte podkysne.
- Vložíme do rúry, stiahneme na 200 stupňov / ja mám plynovú rúru - stupeň 4 na meradle v okienku /. Pečieme do červena zhruba 35 - 40 minút. Po vybratí z rúry potrieme cukrovou vodou, posypeme práškovým cukrom, nakrájame...
Dobrú chuť!
- Tu je brožúra z ktorej mám inšpiráciu.