Koláč z kukuričnej múky (fotorecept)

Autor receptu: finczi

Recept pochádza z regionálnej propagačnej brožúry Turistického infocentra v Rožňave. Jedno leto som bola na výlete spojenom s tvorivými aktivitami, ako darček som dostala menovanú brožúrku ,,Naše zabudnuté recepty". Keďže mám v rodine dievčatko - celiatičku, rozhodla som sa, že ju prekvapím koláčikom, ktorý môže jesť aj ona. Po ochutnaní a ,,odbornom" posúdení pridávam tento jednoduchý recept.

10 minút
príprava
35-40 minút
na 230/200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kukuričnú múku som kúpila v Kauflande - 400 g balenie.
  2. Urobíme si kvások, medzitým si pripravíme potrebné suroviny.
  3. Keď je už kvások hotový, spracujeme ho s ostatnými surovinami. Dôkladne premiešame. Cesto má byť také, aby sa od lyžice ,,odtŕhalo", nie odlialo. Dáme kysnúť na teplé miesto 1 hodinu. Na obrázku je už po vykysnutí...
  4. Po vykysnutí preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie, na cesto poukladáme lyžicou kôpky lekváru, alebo makovej, či tvarohovej plnky. Necháme kysnúť ďalších 45 minút.
  5. Posypeme kryštálovým ckrom podľa chuti /ja som dala asi 3 PL /, predhrejeme si rúru na 230 stupňov. Kým sa rúra predhrieva, koláč ešte podkysne.
  6. Vložíme do rúry, stiahneme na 200 stupňov / ja mám plynovú rúru - stupeň 4 na meradle v okienku /. Pečieme do červena zhruba 35 - 40 minút. Po vybratí z rúry potrieme cukrovou vodou, posypeme práškovým cukrom, nakrájame... Dobrú chuť!
  7. Tu je brožúra z ktorej mám inšpiráciu.