Koláč z jedného vajíčka s pudingovo-tvarohovou plnkou fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 2. augusta 2015
Koláč z jedného vajíčka s pudingovo-tvarohovou plnkou (fotorecept)
Foto: babkamt

Korpus je hrnčekový. Hrnček som použila 200 ml. Použila som plech s rozmermi 20 x 28 x 5 cm. Prípravu cesta som nefotila. Podobnú Zobraziť celý popisKorpus je hrnčekový. Hrnček som použila 200 ml. Použila som plech s rozmermi 20 x 28 x 5 cm. Prípravu cesta som nefotila. Podobnú plnku tu mám uverejnenú. Namiesto tvarohu som dávala kyslú smotanu. http://varecha.pravda.sk/recepty/rychly-kolacik-ku-kavicke-fotorecept/21895- recept.html

20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks celé
200 ml
200 ml
100 ml
120 ml vlažné
1 ČL
2 Čl
1 PL
100 ml
Plnka:
500 ml
40 g
2-3 PL
250 g mäkký
1 ČL
100 g
Poleva:
100 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Plech som vystlala papierom na pečenie. Vymiešala som vajce s cukrom. Pridala som 2 čl instantnej kávy. Múku som preosiala s kypriacim práškom a kakaom. Pridala som olej s mliekom, zamiešala som, nakoniec som pridala múku. Korpus som piekla na 180 stupňoch 20 minút. Z 500 ml mlieka a 3 pl cukru, čl vanilkového cukru a Zlatého klasu som uvarila puding. Do horúceho som vmiešala na malé kocky pokrájané maslo. Dobre som puding premiešala.

    Koláč z jedného vajíčka s pudingovo-tvarohovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K pudingu som pridala 250 g mäkkého tvarohu. Upečený korpus som poliala asi 2 pl umu /rum/.

    Koláč z jedného vajíčka s pudingovo-tvarohovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnku som hneď dala na korpus.

    Koláč z jedného vajíčka s pudingovo-tvarohovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Horkú čokoládu som dala zmäknúť do mikrovlnnej rúry. Primiešala som k nej 200 ml kyslej smotany. Natrela som ju na vrch koláča. So zúbkovanou špachtľou som spravila vlnky.

    Koláč z jedného vajíčka s pudingovo-tvarohovou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláč som dala do chladničky, aby čokoláda stuhla. Potom sme už mohli koláč ochutnať.

    Koláč z jedného vajíčka s pudingovo-tvarohovou plnkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

neposed
krásny koláčik, nenáročný na prípravu, ukladám
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@Babkamt , ten tvaroh si pridala do horúceho pudingu ?
amelie
uložené*****, vyskúšam, len čo sa dostanem k tvarohu:-)))
hubata
Nádherný, ak sa dobre vychladí dobre padne v tomto horúcom lete. Máš krásne, a pritom šup-šup hotové koláčiky. Ukladám do KK, takýto ešte nemám. Vďaka za krásny recept, dávam päť hviezdic lebo si ich ty aj koláčik zaslúžia.
1x tanik
babkamt
@neposed ďakujem za otvorenie receptu. @dr ghneď ako som dovarila puding, som v ňom nechala rozpustiť maslo. Puding som miešala. Po vstrebaní masla som hneď dala tvaroh. @izabella929 ďakujem za tvoje milé slová. @amelie som rada, že ho chceš vyskúšať. @hubata vidíš, ani som ho nechcela pridať, preto som nefotila prípravu cesta.Som rada, že sa ti koláč páči. Je nenáročný, ale zato dobrý. Pekný deň vám všetkým želám.
havino
veľmi chutný koláč, s cestom si ma inšpirovala, že kávu pridať, môže byť, na polevu čokoláda a smotana nedám dopustiť, veľmi chutná, robievam aj ja, výborná a s tvarohom v kombinácii, dala by som si veru, pekné foto, lákavé
babav
Pekny recept .Pre mna je zaujimava plnka aj poleva . S kyslou smotanou som cokoladu este nemiesala , ale vyskusam . Vdaka za inspiraciu @babkamt .
babkamt
@havino poleva v zložení čokoláda so smotanou chutí aj mne:-) Piekla som z toho, čo som mala v chladničke. Tento koláč nie je pracný, je rýchlo hotový. Ďakujem za tvoje milé písmenká. @babav teší ma, že ťa zaujala plnka aj poleva. Ozvi po vyskúšaní, či ti chutila.
kimlo
Také pudingové koláčiky veru ľúbim... 5*
sracz
... baby, baby, Ty ale dokážeš chutne "podstrojovať"" Tak toto volá po repete á la Iowa, milá @babkamt Teba bude rodinka viac ako 5* velebiť na všetkých frontoch aj za tento koláčik!
evelyna
Urobím z neho tortu a narodky môžu prísť:-)))
ukladám za 5*
babkamt
@kimlo patríš k chlapom, čo majú chuť na sladké? Tento spraví aj malé dieťa:-) @olga42 ďakujem za milé slová. @sracz tak teda repete sa bude konať až v Iowa:-) Ďakujem za tvoje priaznivé hodnotenie. Posielam ti pozdrav zo Slovenska. @ancicka ďakuejm za nahliadnitie:-)
@evelyna dá sa spraviť aj ako torta, ďakujem, že ho chceš vyskúšať.
tinka1977
@babkamt , milujem takéto jednoduché, krémové a pritom ľahučké zákusky, keďže sa nepoužíva maslo, ale iba tvaroh a puding :) Ukladám a najbližšie upečiem :) Ak by som mala hladkú múku, tak pečiem hneď a ráno by som urobila plnku :) Ale už pečiem podobný :) Tento:  www.mimibazar.cz/recept.php?id=56379...
Ďakujem
babkamt
@tinka1977 tiež mám rada jednoduché, rýchle zákusky. Pozrela som si link, čo si poslala. Tento sa mi tiež páči. Ďakujem za inšpiráciu.
kukulienka71
napriek tomu, že je jednoduchý, určite je veľmi chutný. U teba je kvalita záručená;-)
tanickalc
Ahojte, ja si nie som ista co znamena 200ml muky, nemalo tam byt gramov? Alebo si to myslela, ze nasypem do hrnceka?
Dakujem :)
radost
nie gramov..mililitrov..áno-nasyp do hrnčeka-2 deci..
kukulienka71
Gratulujem k prvému miestu, milá @babkamt :-) a hádam ešte väčší úspech je za mesiac 1,3 tisíc lajkov!! takéto koláčiky sú naozaj skvelé, robila som minulý víkend skoro identický od @bebetko , len do plnky som nedala maslo a navrch šlo ovocie v puding. želatíne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia