Koláč z cícerovej múky a mletých mandlí

methiMethi, 37 ročná žena, Nellore, juzna India, 21. februára 2016 9:18
Ďalšie jej recepty »

Koláč z cícerovej múky a mletých mandlíFoto: methi

Chutí úplne ako brownies, výborný je ešte teplý s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

25 min
na 180 °C

Suroviny

100 g
80 g
1 plochá ČL
1 plochá ČL
 štipka
1 ks
100 ml
1 PL
70 ml
100 - 120 g

Postup prípravy

  1. 1

    Postup je celkom jednoduchý. V jednej miske zmiešame mleté mandle, cícerovú múku a prášok do pečiva. V druhej miske najprv vysľaháme vajce s cukrom a štipkou soli. Potom pridáme ghee a znova prešľaháme. Pridáme kakao, škoricu, mlieko a zamiešame. Mokrú zmes pridáme k suchej a vymiešame cesto (ako na mafiny). Cesto vylejeme do formy, v ktorej koláč budeme piecť. Rúru predohrejeme na 180 st. a koláč pečieme 25 minút.

  2. 2

    Miesto ghee môžete použiť obyčajné maslo.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 10 ľudí (4,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist