Koláč troch chutí bez múky

pupava - fotkapupava, 15. marca 2014
Koláč troch chutí bez múky
Foto: pupava

Názov som zvolila podľa toho, že do koláča idú tri suroviny ako základ. Bol to skôr experiment, od ktorého som prakticky ani neočakávala, že Zobraziť celý popisNázov som zvolila podľa toho, že do koláča idú tri suroviny ako základ. Bol to skôr experiment, od ktorého som prakticky ani neočakávala, že vyjde a bude držať tvar, ale príjemne prekvapil aj tvarom aj chuťou, tak vám ho pridávam, skúste. Nepridávala som ani múku, ani cukor, ani vajíčka.

Suroviny

Základ:
200 g
1 hrnček
1 ks
Vrchná časť:
300 g
3 ks
200 g
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky si necháme asi 10 minút v horúcej vode, potom ich zmixujeme. Vznikne lepkavá hmota, do ktorej pridáme nasekané oriešky a rozomletý banán. Všetko zmiešame a celú túto hmotu dáme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.

  2. 2

    Datle a slivky si necháme odmočiť, potom zmixujeme. Pridáme dva rozomleté banány, rozmixované jablká a javorový sirup. Celú hmotu premiešame a vložíme do formy na hmotu z ovsených vločiek. Snažíme sa vrch rozotrieť čo najrovnomernejšie.

  3. 3

    Necháme piecť asi pol hodinu na 200 °C, priebežne kontrolujeme, dosť to zrejme závisí od rúry, naša v poslednej dobe trochu štrajkuje. Po dopečení som ešte na 10 minút nechala zapnutý ventilátor v trúbe. Potom vyberieme a necháme vychladnúť. Podávame, snáď vám bude chutiť rovnako ako nám :)

  4. 4

    Musím doplniť, že tej vrchnej hmoty mi ešte ostalo celkom dosť. Urobila som teda to, že som do nej pridala 2 PL kakaa a hrsť orieškov, celé som to ešte trochu premixovala a dala som do mištičky. Tú som dala do mrazničky a momentálne je z tejto hmoty výborná dreň :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia