Slivkový koláč

Koláč „Slivkové gule“ (fotorecept)

Autor receptu: eldina

Kto má rád slivkové gule a nechce sa mu s nimi babrať - tu je jedna rýchla verzia, hotová za 20 minút, koláč je nepečený.

15
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. strúhanku s cukrom a trochou masla mierne osmažiť (môžete použiť aj olej)
  3. dať variť mlieko s cukrom, pridať krupicu, hneď po uvarení pridať maslo a vajce (môj trik: vždy pri varení krupicovej kaše či pudingu, pridám trochu masla, nezvykne potom prihorieť)
  4. dobre vymixovať
  5. slivky, cukor a škoricu s lekvárom dobre vymixovať (v lete môžete použiť aj čerstvé slivky, len ich treba aj podusiť, aby sa vyparila šťava - môžete pridať aj vanilku)
  6. na plech vysypať polovicu osmaženej strúhanky, potom pridať krupicovú plnku, na ňu naliať slivkovú plnku a nakoniec vrch opäť posypať strúhankou.
  7. dať dobre vychladiť... ja som robila z dvojitej dávky, lebo koláče robím len na veľkom plechu :)