Slivkový koláč
Koláč „Slivkové gule“ (fotorecept)
Autor receptu: eldina
Kto má rád slivkové gule a nechce sa mu s nimi babrať - tu je jedna rýchla verzia, hotová
za 20 minút, koláč je nepečený.
15 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Potrebujeme:
- strúhanku s cukrom a trochou masla mierne osmažiť (môžete použiť aj olej)
- dať variť mlieko s cukrom, pridať krupicu, hneď po uvarení pridať maslo a vajce (môj trik: vždy pri varení krupicovej kaše či pudingu, pridám trochu masla, nezvykne potom prihorieť)
- dobre vymixovať
- slivky, cukor a škoricu s lekvárom dobre vymixovať (v lete môžete použiť aj čerstvé slivky, len ich treba aj podusiť, aby sa vyparila šťava - môžete pridať aj vanilku)
- na plech vysypať polovicu osmaženej strúhanky, potom pridať krupicovú plnku, na ňu naliať slivkovú plnku a nakoniec vrch opäť posypať strúhankou.
- dať dobre vychladiť... ja som robila z dvojitej dávky, lebo koláče robím len na veľkom plechu :)