Koláč s rebarborou a tvarohom

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 24. novembra 2016
Koláč s rebarborou a tvarohom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

Náplň:
500 g
250 g
50 g
200 ml
2 ks
100 g
20 g
1 ČL
Cesto:
250 g
1 ks
120 g
120 g
z 1 citróna




Postup

  1. 1

    Cesto: Múku, vajcia, mäkké maslo, cukor a kôru z citróna vypracujeme na hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odležať 30 minút v chladničke. Odležané cesto vyvaľkáme na potrebnú veľkosť a vyložíme ním formu.

  2. 2

    Náplň: Tvaroh, maslo, mlieko, vajcia, cukor, kukuričný škrob a vanilkový cukor rozmixujeme dohladka a nalejeme do formy s cestom. Dovnútra rozložíme olúpanú a na menšie kúsky nakrájanú rebarboru. Pečieme 35 minút pri teplote 170 °C.

Diskusia k receptu

radka22humka
Rebarborový koláč sa už tak strašne dlho chystám upiecť, teraz keď vidím tento recept, som ešte viacej motivovaná:-) Ale škoda, že dnes sa nám už počasie pokazilo, keby slniečko svietilo by som ešte vytiahla zelené vajíčko a skúsila tento koláčik v ňom upiecť, keďže som čítala že do dokáže tiež:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia