Krémeš

Koláč s krémešovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Z múky, masla, práškového cukru, vajca, zo žĺtka a z prášku do pečiva urobíme cesto podobné lineckému. Rozvaľkáme ho a vložíme do formy s priemerom 30 cm tak, aby cesto vytváralo aj okraj koláča.
  2. Všetky ostatné suroviny dáme do nádoby a rozmixujeme na hladký tekutý krém. Vylejeme na cesto a dáme piecť do rúry asi na 30 minút tak, že vrch cesta najskôr prekryjeme papierom na pečenie, aby sa nepripálil, a asi 10 minút pred dopečením papier zložíme.
  3. Vychladnutý koláč nakrájame na úhľadné kúsky a dozdobíme buď jedlými kvietkami, alebo drobným bobuľovým ovocím. Koláč môžeme poliať čokoládou.