Koláč s hlivou (fotorecept)

Autor receptu: ywett

medzi mojimi obľúbenými receptami sú aj tie, kde sú šampiňóny alebo hliva ustricová. Sú pre mňa lákavé, na akýkoľvek spôsob ;-)

20 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hlivu pokrájame.
  2. Na olivovom oleji popražíme pokrájanú hlivu, na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, osolíme, okoreníme a podusíme 5 minút a necháme vychladnúť.
  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske (natenko) do tvaru kruhu a 100g lístkového cesta si necháme na vrch koláča.
  4. Cestom vyložíme vymastenú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som formu s priemerom 27x 3.6 cm. Cesto popicháme vidličkou.
  5. Do kyslej smotany pridáme nastrúhaný syr.
  6. Na pripravené lístkové cesto, dáme zmes hlivy.
  7. Pridáme kyslú smotanu so syrom (kto chce môže pridať, ešte roztlačený cesnak) a posypeme bazalkou.
  8. Zvyšné lístkové cesto rozvaľkáme.
  9. A podľa vlastnej fantázie pokrájame a dáme na koláč. Potrieme osoleným rozšľahaným vajcom s roztlačeným cesnakom.
  10. Dáme na polovicu rozkrojené paradajky.
  11. A dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút)
  12. Prajem dobrú chuť!