Koláč s hlivou (fotorecept)
Autor receptu: ywett
medzi mojimi obľúbenými receptami sú aj tie, kde sú šampiňóny alebo hliva ustricová. Sú pre mňa lákavé, na akýkoľvek spôsob ;-)
20 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Hlivu pokrájame.
- Na olivovom oleji popražíme pokrájanú hlivu, na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, osolíme, okoreníme a podusíme 5 minút a necháme vychladnúť.
- Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske (natenko) do tvaru kruhu a 100g lístkového cesta si necháme na vrch koláča.
- Cestom vyložíme vymastenú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som formu s priemerom 27x 3.6 cm. Cesto popicháme vidličkou.
- Do kyslej smotany pridáme nastrúhaný syr.
- Na pripravené lístkové cesto, dáme zmes hlivy.
- Pridáme kyslú smotanu so syrom (kto chce môže pridať, ešte roztlačený cesnak) a posypeme bazalkou.
- Zvyšné lístkové cesto rozvaľkáme.
- A podľa vlastnej fantázie pokrájame a dáme na koláč. Potrieme osoleným rozšľahaným vajcom s roztlačeným cesnakom.
- Dáme na polovicu rozkrojené paradajky.
- A dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút)
- Prajem dobrú chuť!