Cibuľový koláč

Koláč s cibuľovo-smotanovým krémom

Autor receptu: redakcia

40 minút
príprava
45 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto na koláč pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencii a vypracovaním hladkého cesta. Cesto preložíme do menšieho plechu alebo formy na pečenie a rozvaľkáme ho tam na hrúbku asi 3 – 4 mm. Popicháme vidličkou a necháme odpočinúť v chladničke asi 10 minút. Potom pečieme pri 165 °C 15 minút.
  2. Cibuľová zmes: Cibuľu nakrájame na plátky a restujeme na oleji dohneda. Potom zmiešame s kyslou smotanou, vajcami a dochutíme soľou a korením. Zmes dáme na predpečený korpus a znova pečieme pri 165 °C 30 minút.
  3. Syrový krém: Syrový krém pripravíme redukovaním smotany a pridaním postrúhaných syrov, dochutíme korením a syry rozpustíme.