Koláč plnený špargľou a hráškom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
190 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup- Zamiesime cesto, vytvarujeme ho do guľatej formy, zabalíme do alobalu a vložíme do chladničky na 2 – 3 hodiny. Cesto rozvaľkáme do šírky asi 22 cm. Vyložíme ním maslom vymastenú formu na pečenie. Povrch cesta popicháme vidličkou a krátko necháme zapiecť pri teplote 200 °C. Zapekáme približne 12–14 minút, potom necháme vychladnúť.
- Uvaríme špargľu (cca 15 – 20 minút, zelená špargľa sa uvarí rýchlejšie ako biela). Pokrájame ju na kolieska (časť možno odložiť na ozdobu). Hrášok spolu so špargľou uložíme na koláč.
- Vajcia vymiešame so smotanou. Ochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Túto zmes vylejeme na koláč a navrch nasypeme strúhaný parmezán. Takto pripravený koláč dopečieme pri teplote 200 °C asi 30 minút. Podávame teplé so zeleným šalátom.
|