Koláč plnený špargľou a hráškom

Ľubomír Molnár
šéfkuchár reštaurácie Toscana – italian bistro & lounge v Bratislave, 26. marca 2014
Koláč plnený špargľou a hráškom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
190 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
120 g
1 ks
3 čl
Plnka:
200 g
300 g
4 ks
3/4 pohára
100 g (alebo iný podobný syr)




Postup

  1. 1

    Zamiesime cesto, vytvarujeme ho do guľatej formy, zabalíme do alobalu a vložíme do chladničky na 2 – 3 hodiny. Cesto rozvaľkáme do šírky asi 22 cm. Vyložíme ním maslom vymastenú formu na pečenie. Povrch cesta popicháme vidličkou a krátko necháme zapiecť pri teplote 200 °C. Zapekáme približne 12–14 minút, potom necháme vychladnúť.

  2. 2

    Uvaríme špargľu (cca 15 – 20 minút, zelená špargľa sa uvarí rýchlejšie ako biela). Pokrájame ju na kolieska (časť možno odložiť na ozdobu). Hrášok spolu so špargľou uložíme na koláč.

  3. 3

    Vajcia vymiešame so smotanou. Ochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Túto zmes vylejeme na koláč a navrch nasypeme strúhaný parmezán. Takto pripravený koláč dopečieme pri teplote 200 °C asi 30 minút. Podávame teplé so zeleným šalátom.

Diskusia k receptu

safran
vyzerá výborne :-)
quiche robím rada v mnohých obmenách a špargľová sezóna bude čoskoro




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia