Koláč Orgazmus :)

sjuz - fotkasjuz, 24. januára 2010
Koláč Orgazmus :)
Foto: sjuz

Tento recept mi poslala moja teta, veľmi sa mi po prečítaní nepáčil... Myslím recept, nie názov:)) No raz ho priniesla na oslavu a veľmi Zobraziť celý popisTento recept mi poslala moja teta, veľmi sa mi po prečítaní nepáčil... Myslím recept, nie názov:)) No raz ho priniesla na oslavu a veľmi ma prekvapil :)

10 minút
príprava

Suroviny

1,5 hrnčeka
1,5 hrnčeka
2 ks
1 vrecko
1 ČL
 celá plechovka
2 ks
1 PL
1 vrecko
1 tabuľka




Postup

  1. 1

    Na cesto zmixujeme múku, cukor, vajcia, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, a celý ananásový kompót so šťavou. Rozmixujeme do hladka, dáme piecť. Ja pečiem v teplovzdušnej najprv na 200 desať minút, a potom dopekám na 160 stupňov cca 15-20. Treba vyskúšať pichnúť do cesta nožík a keď je po vytiahnutí ešte mokrý, tak treba dopekať, kým sú kraje upečené a oddeľujú sa od plechu. Dáme vychladnút.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme krém - zmiešame nátierkové maslá s pudingom - ak máme kupovaný, šľahačku z neho dáme preč - s vanilkovým cukrom a lyžicou cukru.

  3. 3

    Posekáme si orechy, roztopíme si čokoládu s tukom.

  4. 4

    Na vychladnuté cesto natrieme plnku, posypeme posekanými orechmi a pokvapkáme čokoládou. Dobrú chuť:) !

Diskusia k receptu

pastorka
Robila som ho, je naozaj dobry, ale neviem gramaz toho pomazankoveho masla, pretoze zijem v USA. Potrebovala by som to vediet. Napisete mi to?
sjuz
Jedno maslo väčšie má 250 g, ja dávam väčšie, máme radi viac plnky:)
pastorka
Dakujem za odpoved. My tiez mame radi viac plnky, ja som dala len 450 gr. cream cheesu, to je velmi podobne pomazankovemu maslu, ale rodinka skonstatovala, ze plnka bola trochu kyslasta.
amexa
sice som recept dodrzala tak z tretiny :) (chcela som robit polovicnu verziu, ale pravdepodobne neviem delit dvoma :D) ale nakoniec som to zachranila domiesanim vanilkoveho pudingu do plnky (s klasickym maslom)...kolac je vsak naozaj uzasny :)

tymto by som sa chcela podakovat, lebo vdaka kazdodennemu citaniu tychto uzasnych receptov sa nebojim experimentovat :)
janger
@sjuz , prosim ta, aky obsah ma tvoj hrncek? Ananasovy kompot bola velka plechovka? A ak dobre rozumiem, tak toho pomazankoveho masla (ja musim pouzit nejaku nahradu, lebo tu nie je dostat) si dala 500g? Kopu otazok, ale nechcem to pokazit. Vopred ti dakujem.
jana790
A ja sa chcem opýtať nátierkové maslo? to je nieco ako flora?rama? alebo niečo iné?
kratucka
,vyskúšala som,je výborný,len cesto bolo akési divné,najskôr sa krásne zdvihlo,ale potom splaslo a bolo divné,také vodové - ten kompot má byť 580gr alebo 850gr?????A tiež sa mi nepáči piecť v teplovzdušnej rúre,ale bo to v nej neviem dobre nastaviť,poradíte mi????
ninusa27
no tak tento koláčik ukladám do KK. :)
myslím si že to maslo bude skôr "mana bez príchute alebo bánovecká nátierka, taká ako sa dáva do domáceho tiramissu :)" a tie sú väčšinou 250g

naskôr pridám aj receptík, tiež je neskutočný a veľmi rýchly :)
sjuz
kratučka - tak veru neviem, koľko mala konzerva ananásu, ale pozriem v obchode - proste klasická ananásová konzerva,napr. Gianna, a v teplovzduške ja pečiem od oka, dám najprv na 180 st. C, a pozerám, ako vyzerá koláčik po cca 10 min, a potom dám 160 st C a dopečiem, kým nevidím, že je hotový:)
Napr. aj tak, že sa oddeľujú okraje od plechu....
adrianal
skoda, ze nebolo hned na zaciatku medzi surovinami uvedene o ake natierkove maslo ide...:-( a tak som kupila obycajnu kocku tradicneho masla..no neviem ci to mam s nim skusat..ano, uz som sa docitala od inych, zevraj banovecka natierka je ta spravna..co uz..
luss44
včera som urobila tento skvelý koláčik, dala som 2 nátierkové maslá bez príchute z Lidla +1 kelímok kupovaného vanilk.pudingu bez šlahačky, navrch mleté orechy a strúhanú čokoládu a výsledok je prudko jedlý :)
misulkah
:) je naozaj úžasný :) obľúbený v našej rodine :)
.... ĎAKUJEM :)
0veronika0
chcem sa spytat: mam dat do kolaca len stavu z kompotu alebo aj ananas?dakujem:-)
lucwika
Ja tento skvely kolac robim pravidelne na rodinne oslavy... vzdy sa po nom len zaprasi.... hehe
len pre srandu, mamina mi raz kupovala ingrediencie a nevsimla si ze doniesla pomazanky, ale paprikove.... hehe... ktovie aky by bol krem... hehe




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia