Koláč Orgazmus ;)

miskalka1 - fotkamiskalka1, 27. januára 2012
Koláč Orgazmus ;)
Foto: miskalka1

Tento koláčik som prvýkrát ochutnala u kamarátky. Povedala, najprv ho ochutnaj a potom Ti poviem názov. Ochutnala som...a už len zo mňa vyšlo "hmmmmmmm" Zobraziť celý popisTento koláčik som prvýkrát ochutnala u kamarátky. Povedala, najprv ho ochutnaj a potom Ti poviem názov. Ochutnala som...a už len zo mňa vyšlo "hmmmmmmm" , povedala-Volá sa orgazmus :) Je fakt vynikajúúúúci a rychlo pripravený a upečený.

30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 a 1/2 šalky
1 šalka
2 ks
1 ks
2 lyžičky
1 ks
Plnka:
2 ks
1 ks (v kelínku)
1 ks
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky surovinky.

    Koláč Orgazmus ;) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiešame si kryštálový cukor s celými vajciami, pekne do hustej hmoty.

    Koláč Orgazmus ;) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne pridávame múku zmiešanú so sodou a kypriacim práškom.

    Koláč Orgazmus ;) - obrázok 3
  4. 4

    Potom si v mixéri rozmixujeme ananásový kompót aj so šťavou. Môžete ho aj pomačkať napríklad vydličkou ak nemáte mixér. Keď dávate kompót do mixéru mixujeme len malú chvíločku. Keď je ananás zmixovaný spojíme ho s cestom.

    Koláč Orgazmus ;) - obrázok 4
  5. 5

    Spolu poriadne zmiešame a cesto vylejeme na pomúčený plech alebo plech vyložený papierom na pečenie. Cesto je upečené veľmi rýchlo za 10-15 min, tak dávajte pozor aby ste naň nezabudli :)

    Koláč Orgazmus ;) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa nám cesto pečie pripravíme si plnku, ktorou koláčik potrieme. Zmiešame všetky suroviny na plnku spolu.

    Koláč Orgazmus ;) - obrázok 6
  7. 7

    Keď koláčik vychladne potrieme ho plnkou. Ak máte radi orechy môžete do nej pridať ešte pokrájané orechy. Ja som len roztopila pár čokoládových bonbónov zo zabudnutého adventného kalendárika :)

    Koláč Orgazmus ;) - obrázok 7
  8. 8

    A hotovo :) Koláčik môžete dať do chladničky aby plnka poriadne stuhla. Je veľmi svieži a chutný mňááááááám.

    Koláč Orgazmus ;) - obrázok 8
  9. 9

    Prajem Vám príjemné maškrtenie :)

    Koláč Orgazmus ;) - obrázok 9

Diskusia k receptu

marcy
šikovná si,určite chutná rýchlovka ku kávičke....
1x alda
an3da
Bánovecká nátierka bez príchute- čo je to?
Nejaký margarín alebo dačo iné?
tanulda
Otazka: co je Banovecka natierka? Nebyvam na Slovensku takze neviem... Ale chcela by som ho skusit upiect, len spekulujem, cim by som tu natierku nahradila. Dakujem za radu! Prajem pekny den.
eitsirch
Banovecka natierka je v podstate taka slovenska nahrada mascarpone, ale hooodne vzdialena... :-)
olinka12
Ja určite vyskúšam pekávam polovičné dávky lebo pre dvoch to stačí zajtra ho upečiem uvidíme nemôže byť zlý. Ukladám do KK
miskalka1
ďakujem Vám všetým aj tým ktorým nechutil veď to je normálne každý má rád niečo iné :) Bánovecká nátierka je vlastne nejaké nátierkové smotanové maslo, alebo pomazánka smotanová môže byť aj iná značka. A určite maskarpone je tiež veľmi dobrá voľba. Myslím že jedna známa tam dala Lučinu alebo niečo podobné. A ten názov no neviem ale chuť ho vystihuje hih, s takým názvom som recept dostala. Všetkým čo ho idú vyskúšať prvýkrát prajem nech sa Vám vydarí a hlavne príjemné maškrtenie :))
mariaklara
Toto sa mi páči, @miskalka1 , neviem čo by bolo dobre poradiť babenkám, čo žijú v zahraničí ? Ak tam nedostať tieto naše tvarohy a pomazánky, snáď by sa to mohlo skúsiť aj dobrou pochúťkovou smotanou 16 alebo 18 %, čo povieš ? Ukladám do kk.
miskalka1
Veru neviem aké polotovary typu nátierkových masiel a pomazánok sa predávaju v zahraničí. A či použiť pochuťkovú smotanu hmmm tak sú aj koláčiky kde sa ako poleva používa smotana s cukrom ale to nie je taká chuť ako s nátierkou. A čítala som aj niektoré recepty kde pridávajú k tej bánoveckej nátierke namiesto pudingu smotanu. Určite majú v zahraničí dobrý výber nátierkových pomazánok a určite lepší ako my :))
edimilka
mám rada taketo recepty ,sú lahké síkovné a aj chutné niečo podobné som už robila ,ale vyskúšam aj toto ,natierky kupujem často ,ukladám
viera1
@tanulda ,neviem,kde žiješ,ale mohla by si nahradiť Cream Cheese.Ak je to 220 gr. balenie,kľudne daj 2 ks.
afataga
@miskalka1 , ved ja nic v zlom, nekritizujem, sto ludi sto chuti, mozno keby sa dalo menej cukru, ze by mi chutil
miskalka1
@afataga , ale veď ja som vôbec nič nenapísala na teba :) bolo viacej názorov že nechutil keď ho ochutnali a ja som len napísala že každy ma iné chute, čo je aj pravda no nie.
liana81
@miskalka1 vyzerá dobre, určite vyskúšam cez víkend, len sa chcem spýtať na ten mixér, niečo také by sa mi zišlo doma, čo to je za tip? Si spokojná s tým? Ďakujem a prajem všetko dobre, aby sa koláčiky stále darili :))) Lia
deby3
pre zahranicnych...natierkove maslo = philadelphia (cream cheese)
ucitelka1
rozhodla som sa,že ho vyskúšam...mám rada jednoduché a rýchle koláče,ukladám si ho do KK...
celeblith
vyskusala som, naozaj velmi rychly a mnamooozny...dokonca ho pochvalil aj moj frajer, ktory velmi kolace nemusi a povedal, ze fakt orgazmus :))))
zuzali
Ďakujem za receptík, práve som ho dopiekla a je fakt výborný :)
miskalka1
Ja Vám všetkým ďakujem za výborné ohlasy a som rada, že všetkým čo koláčik vyskúšali sa podaril a chutil :) @liana81 ten mixér je už starý máme ho ešte po starkej, je to obyčajný lacný mixér ktorý kúpiš hockde, či už len v tescu alebo tak. Kľudne stačí aj ponorný mixér na podobné pečenie a varenie. @celeblith tak to isté som o tom koláčiku povedala aj ja keď som ho prvýkrát ochutnala :)) @serpico dúfam sa stav orgazmu pomocou tohoto koláčika pani serpicovej pomohol priviesť :)))
babulak
Ahoj žijem v čechach a použivam chocenske natierkove maslo bez prichute....určite vyskušam tento vikend :-))) už sa tešim...
babulak
Vyborny kolačik,včera upečeny dnes už neni .-)))) diky za recept
anuska221
Dnes som ho upiekla,mal zaujímavé chute,bol slaný a zároveň aj sladký.Ked ho budete piecť použite menší pekáč,lebo ja som použila veľký a piškota bol veľmi tenká.Dcére aj mne chutil veľmi,chlapom chutil.
serpico
plnohodnotný, hodný mena ! (rozumej orgazmus )
...najkôr pani serpicova poznamenala, aby nebol "orgazmus" v predstihu, ak sa jej nepodarí...lebo...aby mohli i deti si pomaškrtiť, sú celiatici, tak použila bezlepkovú múku...nie je toľko "nadýchaný", ale je vynikajúci ! miskalka1 vďaka !


miskalka1
Tak som veľmi rada že sa vám všetkým koláčik podaril a hlavne že chutil. Je to veľmi vďačný koláčik. Anuska221 ano treba menší plech, ja už všetky koláče pečiem na menší plech, v tom mi pekne rovnomerne koláčik vždy narastie. Serpico pekne sa vám s pani manželkou koláčik podaril, keď ho vidím mám ho hneď isť chut upiecť.
celeblith
@miskalka1 kolac mal zasa raz uspech :), trosku som si prisposobila krem, lebo som davala kokosovy puding vareny v smotane na varenie a v kokosovom mlieku, kamosky-kolegynky potvrdili, ze naozaj orgazmus :)
miskalka1
@celeblith jej tak to som rada že mal znova úspech. No aj táto poleva znie veľmi lákavo, možno odkukám a vyskúšam :)
gabonitra
prosím vás, nedávajte do surovín na prípravu názvy ako bánovecká nátierka, žijem mimo Slovenska a neviem, čo to je, poprosím napísať druh nátierky, napr. syrový krém, pribináček, maskarpóne prípadne oškvarková...:)))
hagi
Názov je sympatický :D, som zvedavý na chuť :)
dodo46
bánovská smotanová nátierka obsahuje 84,6 % smotany, 7,5 % rastl. tuku, zbytok - suš. mlieko, zem.škrob, suš. srvátka, soľ. Výrobca MILSY
Je výborná s čerstvým pečivom , ale aj samotná.
radulienka
Krásny recept. Kto žije v západnej Európe môže použiť buď mascarpone alebo aj nátierkový syr Philadelphia bez príchute. @miskalka1 , vďaka za recept, jedno ako sa volá, kto ho ochutná, určite zažije orgazmus...
enuska82
raz som ho piekla mal veľký úspech, potom som ho po istom čase išla upiecť znova a vôbec nám nechutil ......začala som pátrať no a nakoniec som zistila že do cesta som namiesto obyčajného PDP dala kypriaci prášok do perníka no to nemalo chybu vrelo odporúčam
uberfrau
tiez prikladam svoj koment,ako vyborny kolac,vsetci sme si pochutili,ja moc kolace nemusim ale toto bola pecka,moj drahy zje vsetko ako aj moja mladsia dcera ale ta starsia je velmi vyberava a toto jej chutilo straaaaasne !!!! tak sa tesim ze konecne som aj jej vyhovela :) dakujem za skvely recept!
julia001
Je fantastický, ja som si plnku upravila tak, že som uvarila zlatý klas, dala 250 g tvarohu, 1 kyslú smotanu a trochu praš.cukru... Cesto je fantastické
peppi
dneska som vďaka tvojmu receptu vyhrala Rád Račianskej varešky na Račianskych hodoch 2013. :-)
Ďakujem veľmi pekne za recept. Bude uverejnený v novinách Račiansky výber. Hlavný porotca veľavážený pán Majster kuchár František Janata povedal, že tento koláčik mal všetkých 5 P (ale neviem čo to presne znamená:-) ).
frezia68
@peppi :ak sa v minulosti užívalo o dievčine,že má všetkých 5P -pekná,poctivá,poriadna,pracovitá a má peniaze = bola veľmi chválená a to je prenesené na ten zákusok,teda pán kuchár ho vychválil :-) gratulujem!
miskalka1
Jééééééj @peppi to ma veľmi potešilo, že tento môj receptík spôsobil takúto veľkú udalosť :) Tak nech ti ešte veľakrát padne na úžitok,a uži Rád v radosti :)
beatacsontosova
ja som ho robila včera na oslavu - neskutočný úspech, môj drahý sa ho nevedel dojesť, ešte večer o desiatej mi naň chodil do chladničky :-) fakt odporúčam, cesto krásne vonia (akoby po medovníkovom korení, aj keď do cesta nič také nejde), je jemnučké :-) ja som krém dala z domácich zásob (krabička tvarohu, uvarený puding z 1/2 litra mlieka a 1,5 zlatého klasu, kyslá smotana) a na vrch som dala pomleté orechy so zvyškami čokolády čo som vyhrabala :-)
root
Zoženiem Bánoveckú nátierku aj v Kremnici? Nechcem byť ochudobnený o úúúžasnýýýýýýýýý mňáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááám koláčik, namiesto čokoládky z adv. kalendárika budem musieť použiť niekoľko čokoládových dukátikov vyrazených v našej mincovni, ešte nahradiť alebo zohnať Bánoveckú nátierku a bude to vynikajúúúce :-)
rea1
milý @root , už si zabudol, že pán doktor ti prikázal tie pilulky brať pravidelne? lebo ináč to potom takto vyzerá. :-)
abdul
Odkedy v nemocnici prof. Matulaya majú pacienti povolený prístup na internet ?
miskalka1
Heh až teraz kukám aká debatka sa mi tu rozbehla :) Ďakujem za komentáre a som rada že každému kto vyskúšal a ochutnal chutilo :)
mm85
Vyborny kolacik, prave ho robim.
kikatka
fantastický koláčik, vyskúšala som aj čokoládový puding, a je to ešte lepšie, skoro ako termix..:)
bronad
@Katkapo (1.2.2019 19:34)

Vidím, že ste ho robili teraz nedávno. Akú veľkú šálku ste použili? 250 ml?
používateľ nemá avatar
li
li
Aky velky plech ste pouzili? Pripadne aku velku tortovu formu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia