Koláč Angelína fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 24. novembra 2014
Koláč Angelína (fotorecept)
Foto: ancicka

Chuť koláča by som prirovnala k chuti vianočky.

30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto 1.:
350 g
1 ČL
75 ml vlažné
 štipka
1 PL
Cesto2.:
400 g
120 g mäkké
120 ml vlažné
75 g
 štipka
3 ks
Plnka:
 roztopené na pomastenie
 na postrúhanie




Postup

  1. 1

    Ja som si 1 cesto nechala vypracovať a vykysnúť v pekárničke.Môžte ho aj vypracovať klasickým spôsobom.

    Koláč Angelína (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    2 cesto si z uvedených surovin vypracujem v miske a

    Koláč Angelína (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na doske ho vyhnetiem na hladko a nechám na doske zakryté odpočívať.

    Koláč Angelína (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom vykysnuté cesto na doske prepracujem a rozvaľkám asi na 1/2 cm. Tak isto rozvaľkám aj 2 cesto.

    Koláč Angelína (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    2 cesto položím na 1 cesto,

    Koláč Angelína (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ohnem ho na tretiny,

    Koláč Angelína (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a nechám na doske zakryté asi 1 hodinu podkysnúť.

    Koláč Angelína (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzi tým si v miske pripravím sušené ovocie, polejem ho rumom, alebo likérom. Občas ho premiešam, aby sa napilo.

    Koláč Angelína (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podkysnuté cesto rozvaľkám,

    Koláč Angelína (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    potriem maslom a na celé rozložím sušené ovocie, bez rumu.

    Koláč Angelína (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na ovocie postrúham čokoládu.

    Koláč Angelína (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Cesto zrolujem,

    Koláč Angelína (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    a položím na pomastený plech. Rolku som nechala asi 20 min. trocha podkysnuť a potom som po celej dlžke rozrezala.

    Koláč Angelína (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Popretáčala som a uložila do venca. Medzi tým si rúru vyhrejem na 200°C a pri vkladaní do rúry teplotu stiahnem na 180 °C a pečiem asi 30 min.

    Koláč Angelína (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Dobrú chuť.

    Koláč Angelína (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

afataga
kysnuty kolac je vzdy najlepsi zakusok, teda aspon pre mna a s tym rumom si co urobila? :-)
marikahr
vyzera to zlozito, ale musi byt paradny ;-) vyskusam!
ja by som tam dala aj ten rum, on sa odpari a fajne to prevonia ....
martab
Co najskôr vyskusam . Ale zatial je to na 5*.
neposed
krasne si napiekla, vyzera velmi dobre, davam 5* a ukladam
martab
Do prvého cesta nejde ziaden omastok? A kolko toho rumu? Co s nim potom urobis?
ancicka
Nie nejde a rum môžeš vypiť,je ochutený ovocím,alebo použiť na dalšie pečenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia