Kokosový zákusok

Kokosový zákusok
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 4. januára 2011 17:25Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Hladkú múku, maslo, práškový cukor, žĺtky, prášok do pečiva, kakao, smotanu, olej a vanilkový cukor spracujeme na cesto a rozdelíme na dve časti.Jednu časť rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech. Cesto môžeme na vylepšenie, ale nemusíme potrieť lekvárom, rozotrieme naň plnku, prikryjeme druhým rozvaľkaným cestom a pečieme vo vyhriatej rúre. Keď vychladne polejeme ho čokoládovou polevou a pokrájame.

2

Plnka: Z bielkov a kryšt. cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a prilejeme rum.Vmiešame vyšľahaný sneh, strúhaný kokos a premiešame.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 4. januára 2011 o 20:29
    uhm,,toto sa mi páči... musím vyskúšať v sobotu


  • evanaaa, 6. januára 2011 o 17:38
    Fajnový zákusok, tá plnka sa mi páči, vypadá taká ľahká.


  • remcula, 6. januára 2011 o 19:51
    Ten vypadá nádherně!! Kokos máme moc rádi.


  • diabambulka, 7. januára 2011 o 15:55
    ahoj remcula, moc si ma potešila keď si mi odpísala na moje receptíky, koláčik je výborný a trvácny keďže tam nieje žiaden maslový krém. Ja tiež obľubujem kokosové a v najbližšej dobe budem robiť kokosovú bábovku, tak ju pridám:-)))


  • zuzanadancova, 7. januára 2011 o 17:43
    ňam,ňam, vyzerá dobre , ja asi aj vyskúšam


  • veronika353, 9. januára 2011 o 07:53
    Máme rádi kokosové, uložila jsem a vyzkouším!!


  • moli, 10. januára 2011 o 11:02
    Musí chutiť fajnovo!Ukladám, vyskúšam.


  • babinka, 12. januára 2011 o 05:02
    mam rada kokosove vselico a tento mi pripomina taky kupovany z cukrarne, lebo som este domacky taky nejedla. Myslis, ze by stacili do plnky iba 4 bielka (ked v ceste budu zltka)? Uz nemam ziadne bielka v mrazaku a rada by som ho upiect.


  • ursula4, 13. januára 2011 o 13:51
    Tento zákusok je výborný.Odkaz pre babinku:ja som do cesta dala 5 žĺtkov a potom som robila sneh tiež z 5 bielkov.Úplne to stačí.


  • cica2, 21. januára 2011 o 21:12
    krásny koláčik a ja kokosové zbožňujem....už je uložený:)


  • diabambulka, 21. januára 2011 o 23:22
    cicuš počuj, pred chvíľkou som sa dočítala že si môj fanúšik, atz. keď si otvoríš stránku varecha.sk, klikneš na moja varecha a vľavo máš moji obľúbení klikneš na to a tam nájdeš všetky recepty od daného varecháča:-))) skús:-) nemusíš potom všetko ukladť, ale budeš mať všetko pokope, ale už ako to tebe vyhovuje, to je ďalšia možnosť tejto úžasnej stránky:-) tak ahoj


  • cica2, 22. januára 2011 o 23:25
    @diabambulka ahojky, velmi pekne ďakujem za radu, si milá:)...a áno už som to pozrela a je to tak, supér:)))..... a ešte dobre že som sem nakukla! Prečo mi nechodia upozornenia emailom že tu pribudol nový komentár?


  • diabambulka, 23. januára 2011 o 16:19
    ahoj cica2, upozornenia emailom prídu iba vtedy ak niekto si otvorí napríklad od teba odkaz v email aklikne na otvor a odpíš vtedy ťa to upozorní, ale možno nie každý vie:-) mám kamošku,ktorej som povedala ká je varecha super, nech sem kukne. tiež to nevedela, odpisovala do zbláznenia a taz už vie:-) ja som dlho nevedela kde mám tých čo som si pridala ko obľúbených a prečo mi nechodia emali že pridali recept a jedného dňa som to klikla a zistila :-))) usmiala sa každý sa učíme:-)))


  • cica2, 14. februára 2011 o 09:02
    @diabambulka , si velmi milá, ďakujem za rady:))...to som nevedela....a ešte dobre že som sem nakukla:)....ma zlákal ten fajnový kokosový zákusok:))


  • lucincek, 25. júna 2011 o 22:40
    jej to sa mi paci :)
    ukladam


  • kovamo, 2. decembra 2011 o 10:53
    vypadá byť nenáročný, určite vyskúšam,kokosové ľúbime:)


  • bejgi, 17. decembra 2011 o 21:09
    a už viem kde použijem kokos okrem nepečenej rolády a guliek na Vianoce, ďakujem ukladám :)


  • diabambulka, 18. decembra 2011 o 20:11
    bejgi, výborná voľba, verím že bude chutiť...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist