Kokosový zákusok

martina34 - fotkamartina34, 11. júla 2010
Kokosový zákusok
Foto: martina34
50
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
10 ks
300 g
300 g
1 ks
4 PL
Krém:
1 ks
250 g
2 ks
0,5 l
4 PL
Kokosová plnka:
150 g
200 ml
2 PL
100 g
100 g
2 PL
3 dkg




Postup

  1. 1

    Upečieme si dva pláty cesta z uvedených surovín pre cesto. Z 5 bielok vyšľaháme sneh, pridávame 150 g kryštáľový cukor, postupne aj žĺtka. Nakoniec jemne vmiešame 150 g múky zmiešanej s kakaom a 1/2 kypriacim práškom a 5 PL vody. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 15 minút na 200 stupňoch. Upečené pláty necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: Deň vopred si uvaríme Salco v konzerve, varíme cca 2-3 hodiny. Uvaríme si Zlatý klas, 4 dl mlieka si dáme variť a v 1v dl si zmiešame dva balíčky prášku so 4 PL cukru. Vlejeme do vriaceho mlieka a miešame do zhustnutia. Uvarený puding necháme za občasného miešania vychladnúť. Vychladený puding, uvarené salko a heru spolu vymiešame.

  3. 3

    Kokosová plnka: mlieko s cukrom si dáme variť a do vriaceho nasypeme kokos, premiešame a do poloochladeného vmiešame heru. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Plát cesta si potrieme lekvárom, naň natrieme 1/2 krému, naň rozvrstvíme kokosovú plnku, na ňu dáme druhú polovicu krému, prikryjeme druhým plátom cesta. Vrch potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme tak, že si vo vodnom kúpeli rozpustíme varovú čokoládu, pridáme olej a ceru, vymiešame, necháme trochu ochladiť a polejeme ňou koláč. Koláč dáme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť.

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Jéjda, tento vyzerá vééééľmi dobre. Už je uložený a určite v priebehu prár dní vyskúšam. Teraz by sa mi hodil ku káve.
marienka44
Aj ja robim cokoladovu polevu rovnakym sposobom. V postupe v bode c.1 neviem, co znamena 5 PL a nie je napisane čoho. :-)
hajni
No, teraz tam už nie je ani 5 PL, ani vody?
bambitka
Martinka,kraaasny kolacik a urcite aj veeelmi jedly ukladam do KK:)))
gittka
@martinka tvoje recepty zbožnujem ešte predtým ako ich vyskúšam.všetky sú super!!!!!!!!!!!!!
veronika353
Vypadá krásně, ukládám.Múj muž má rád kokosové zákusky,upeču mu ho k meninám.
jeka
Vyzerá lákavo,mám rada kokos.Chcela by som sa spýtať, či sa nerozlieva salková plnka(už sa mi stalo ,že mi vytiekla). Dˇakujem
alzbetka2
Tento zákusok je fantastický, ja ho mám pod názvom "Prezident". Mám ho bez salka, ale to je jedno, je vynikajúci tak, či tak. Aj keď celý život odtučňujem /s chabým výsledkom:-)/, dala by som si povedať aj o takomto čase....Máš ho aj pekne pokrájaný, si šikuľka.
martina34
Ďakuje, koláčik zvyknem bežne robievať aj s obyčajným krémom bez salka, s varenou kašou, no takto má lepšiu chuť. Salko nevyteká, teda záleží aj od toho aké salko dáš, lebo napr. salko z Lidla je väčšie a treba ho aj dlhšie variť ako také "poctivejšie" salko, ktoré je síce drahšie. Do celého ide aj uvarená kaša - puding, z dvoch zlatých klasov a pol litra mlieka, to dobre zahustí.
3sandra3
krásny kokosový zákusok,,, ukladám si do kk... a v sobotu urobím




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia