Kokosový krémeš

redakcia - fotkaredakcia, 8. júla 2009

Suroviny

500 g
100 g
100 g
1 PL
1 KL
150 ml
6 ks
200 g
250 g
300 ml
3 PL
250 g
100 g




Postup

  1. 1

    Do preosiatej hladkej múky pridáme postrúhaný rastlinný tuk, práškový cukor, vajce, kakao, prášok do pečiva, mlieko a rukou vymiesime hladké cesto.

  2. 2

    Rozdelíme ho na dve časti. Jednu polovicu cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme na vymastený plech.

  3. 3

    Na cesto natrieme plnku, prikryjeme druhou polovicou rozvaľkaného cesta, popicháme vidličkou a upečieme. Na vychladnutý krémeš natrieme krém a posypeme ho postrúhanou čokoládou.

  4. 4

    Plnka: bielky s cukrom vyšľaháme nad parou, pridáme kokos a premiešame.

  5. 5

    Krém: v mlieku rozmiešame múku, žĺtky a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše vmiešame zmäknuté maslo, práškový a vanilkový cukor.

Diskusia k receptu

Vymazať
bagika
Kolacik som vyskusala, ale bohuzial mi prisiel prilis suchy. Hnede cesto ani po noci v chladnicke nezmekne a ostane tvrdsie. Celkovo kolac posobi prilis sucho. Sice vyzera na oko famozne, ale chutovo je velmi suchy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia