Kokosový zákusok
Kokosový krémeš (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Tento krémeš urobiť nie je
náročné, preto odporúčam aj
začiatočníkom.
40 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravme si ingrediencie na cesto.
- Ingrediencie na plnku.
- Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme do tuha. Kokos, múku, prášok do pečiva zmiešame spolu, po častiach pridávame do snehového cesta, premiešame.
- Plech vyložíme papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a odstranime papier na pečenie.
- Krém: Maslo vymiešame do hladka. V mlieku uvaríme Zlatý klas, žĺtky, cukor na hustý krém, ktorý po vychladnutí spojíme s maslom.
- Krémom potrieme korpus.
- Smotanu na šľahanie spolu so Smetafixom vyšľaháme do tuha. Ja som mala uvarenú karamelovú šľahačku, tak som dala karamelovú.
- Šľahačku nanesieme na krém, uhladime a zákusok dáme do chladničky aspoň na 3-4 hodiny alebo cez noc stuhnúť. Pred podávaním posypeme kokosom. Dobrú chuť.