Kokosový koláč - hrnčekový

mnamkyhamky - fotkamnamkyhamky, 5. apríla 2012

Recept mám od kamarátky u ktorej som tento koláč prvý krát jedla a stal sa mojím obľúbeným, hlavne kvôli jeho rýchlej príprave a chuti. Zobraziť celý popisRecept mám od kamarátky u ktorej som tento koláč prvý krát jedla a stal sa mojím obľúbeným, hlavne kvôli jeho rýchlej príprave a chuti. Enjoy it :)

15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 hrnčeky
1 ks
posýpka:
1/2 hrnčeka
1 hrnček
poleva:
200 ml




Postup

  1. 1

    Do misky rozbijeme vajíčka a rozmiešame ich s cukrom. Pridáme mlieko a olej, premiešame a pridáme múku s práškom do pečiva. Všetko spolu dobre zmiešame.

  2. 2

    Na plech vyložený papierom na pečenie vylejeme cesto a posýpeme ho posýpkou (zmiešaný cukor s kokosom). Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry pri 200°C cca 20 min.

  3. 3

    Po vybratí z rúry ihneď polejeme smotanou na šľahanie. Ozdobíme roztopenou čokoládou.

Diskusia k receptu

mamatata2
Myslím, že ho poznám asi pod iným názvom, je super, takéto ľúbim. Je to ozaj bleskovka. Super.
3sandra3
súhlasím, že rýchlovky sú vždy vďačné... a kokosové sú naj....
remcula
Hrníčkové buchty jsou skvělé a umí je i ten, co si většinou na nic netroufá:-). Navíc, kokos máme moc rádi!!:-)

paveva
vyzerá dobre, ale poradte mi, kedy to všetko vyskúšam?
verula
hm, rychly, kokos milujem ...nieje co riesit ..dik kk
dona
dona, páči sa mi, skúsim ho, určite bude fajn, neskoro som ho našla.
rea1
bolo voľno, sladké treba, vypekať sa mi nechcelo a tvoj recept som objavila asi pred týždňom. tak som koláč upiekla. plech som vysypala kokosom, čo zvýšilo na plechu po posypaní, to som sklepla do cesta a navrchu som ho potom posypala naozaj bohate. do cesta som pridala hrozienka, tia ja dávam všade :-)), a pretože sa mi zdal trochu suchý a na povrchu tvrdý (asi som to prehnala s posýpaním cukrom, okrem toho nebol práškový ale kryštál), pred dopečením som vrch poliala šťavou z jablkového kompótu. koláč bol vychválený a bleskovo ani nie zjedený, skôr priam zožraný. recept som už postúpila aj dcére a zakladám ho do zlatého fondu bleskoviek. nabudúce skúsim povrch počmárať čokoládou. :-))) jana




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia