Kokosovo-vlašské keksy (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Drobnosť na osladenie zimných mesiacov. Recept som našla v kuchárskej knihe "Vegan kochen, so klappt die Umstellung"

12
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z polovice vlašských orechov si pripravíme pastu - opekáme ich na panvici na sucho kým začnú voňať, dáme ich do nádoby s vysokými stenami a tyčovým mixérom z nich spravíme pyré. (Orechy postupne uvoľnia olej a budú sa dať vypracovať do krémovejšej masy.)
  2. Druhú polovicu orechov na hrubo posekáme.
  3. Kokosovú múčku zalejeme 100 ml horúcej vody a dobre premiešame, nech sa prepoja.
  4. Ku kokosovej zmesi pridáme pastu z orechov, posekané orechy, cukor, vanilkový cukor, korenia, soľ a olej. Dobre zamiešame.
  5. Následne vpracujeme aj múku a prášok do pečiva.
  6. Na plech si dáme papier na pečenie a vždy dáme dve kopcovaté polievkové lyžice cesta, ktoré opatrne rozotrieme do širšia. Ako pomôcku som použila obruč na dezerty (8cm priemer).
  7. V predohriatej rúre pečieme 15 minút.
  8. Po upečení necháme úplne vychladnúť na plechu. Kým placky vychladnú, sú ohybné.
  9. V pôvodnom recepte bolo 200g nerafinovaného cukru, to sa mi zdalo na množstvo surovín veľa, tak som použila len polovicu. Zdá sa mi to aj tak sladké dostatočne. Veľmi mi tu chutí kokos, plackám dodáva "šťavu". Dobrú chuť.