Kokosovo-orechový zákusok fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 2. decembra 2010

Ak mame v chladnicke vela bielkov, tento zakusok je dalsie riesenie ako ich vyuzit.

24
porcií
35 minút
príprava
30 minút
na 180C °C

Suroviny

kokosove cesto:
5 ks
120 g, jemný
5 PL, horuca
150 g
70 g
1 KL
orechove cesto:
5 ks
120 g, jemný
90 g, pomleté
100 g
plnka:
250 ml
2 PL
150 g
100 g
2 PL
1/2 salky
100 g, na poliatie
20 g




Postup

  1. 1

    Pripravime si kokosove cesto; Bielky vyslahame, postupne za staleho slahania pridame po lyziciach cukor a horucu vodu. Kokosovu mucku, hladku muku a prasok do peciva si premiesame v osobitnej miske. Vysypeme na vyslahane bielka a opatrne, pomaly vsetko spolu premiesame. Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech velkosti 24/30cm a pecieme v rure 180C 15 minut.

    Kokosovo-orechový zákusok  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Orechove cesto; Vyslahame si bielka a postupne za staleho slahania pridame po lyziciach cukor a potom zltky. Muku a oechy si spolu premiesame v osobitnej miske. Dame na vyslahane vajicka a pomaly zmiesame dokopy. Vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech velkosti 24/30cm. Pecieme vo vyhriatej rure 180C 15 minut. Ja som z tohoto cesta odrezala vrchnu korku. Zakusok sa potom nebude prelamovat. plnka sa dobre prilepi k cestu.

    Kokosovo-orechový zákusok  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kokosove cesto si natrieme marhulovym dzemom.

    Kokosovo-orechový zákusok  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravime si plnku; Z mlieka a maizeny si uvarime puding. Maslo vymiesame s praskovym cukrom. Za staleho slahania po lyziciach pridame vychladnuty puding. Nakoniec zaslahame 2 PL kokosovej mucky. Kerm natrieme na marhulovy dzem.

    Kokosovo-orechový zákusok  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plnku polozime orechove cesto. Na cesto polozime plech, niecim ho zatazime a kolac ulozime do chladnicky stuhnut.

    Kokosovo-orechový zákusok  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Stuhnuty kolac polejeme rozpustenou cokoladou a mozeme trochu ozdoit.

    Kokosovo-orechový zákusok  (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

3sandra3
to znie uplne skvele... určite mi bude chutiť, ked si ho upečiem,,,ukladám do kk
matased
fíha, všelijaké dobroty sú v tomto zákusku, ukladám aj ja.
palokuchki
Dakujem vam za komentare. Ospravedlnujem sa, ze je to trochu neprehladne. Neviem co sa robi,ale ked pisem recept vsetko pekne rozdelim cesta, plnku, ale ked recept vyjde von, tak je to zase vsetko pokope.
verads
Ingrediencie by sa mohli priehladnejšie uvádzat. Ale možno to len mne troška vadí.
vierik
Zaujimavý určite vyskúšam.Ja robím tiež podobný,plat je taký istý kokosový,dám džem a dodrú parížsku plnku a už len polevu.Ukladám do KK.
palokuchki
@verads ja s tebou suhlasim, ze to nie je moc prehladne mna to tiez dost hneva. Neviem preco to tak je. Ked som pisala recept vsetko som mala porozdelovane a aj na nahlade receptu bolo vsetko v poriadku. Az teraz ked recept vysiel von, zase je vsetko spolu. Mrzi ma to ale nemozem za to. Neviem kde je chyba. @lucylee dakujem.
jerica
@palokuchki nemám rada kokos čím ho môžem nahradiť , perfektný zákusok , recept sa mi veľmi páči , chcem ho vyskúšať ale bez kokosu , čo by spravil mak keby som dala do cesta(bielok) ? Mám rada šťavnaté zákusky, ukladám uvidím možno ho spravím pre deti aj s tým kokosom .
redakcia
@palokuchki , je to jednoduché. Vždy do riadku nad cesto napíš cesto: , na krém napíš krém: (tá dvojbodka slúži na to, aby sa text vyznačil hrubším písmom). A pod to už píš len suroviny, ktoré treba.
marianne69
Danielka tak to vyzera,ze toto bude jeden z mojich najoblubenejsich kolacikov,orechy+kokos u mna zboznovana kombinacia...,Ukladam (KK):-)
elisticka
Danka tvoj kolacik vyzera vynikajuco aj tak musi chuti!!! ukladam :-)))
jerica
vyskúšam s kokosom , uvidím ako mi bude chutiť , kokos som nemala rada už ako dieťa , neviem čo mi spravilo blok
sovka62
Ten je skvelý! Takýto určite urobím na Silvestra, už aj ho dám tlačiť.
jatanika
pekný koláčik... spodnú polovičku poznám... ale to orechové cesto na to som ešte neskúšala.... vyzerá to super... a určite tak aj chutí
vavan
nááááááádherny zákusok určite vyskúšam.
palokuchki
Velmi pekne vam dakujem za vase mile komentare. Dufam, ze budete spokojni.
tinca
krásny ako spoza vitríny v cukrárni
yva1208
je senzační, takový dělávala má teta.....mňam...když budeš péct ořechové těsto na pečícím papíru, tak potom stačí jen po vychladnutí vyklopit na vál a stáhnout papír, ubyde ti práce z odkrojováním kúrky
narciska
hm zaujímavý koláčik vyskúšam a ukladám do kk. bude určite dobrý. ak sa vydarí a bude dobrý odporučim aj dalším gazdinkám.
hortenzia51
Je to výborny zákusok ,ibaže ja to robim naopak na spodok dávam orechové cesto,potom krém necham stuhnuť a zalejem višňovým pudingom FRUTINA až potom kokosové cesto a polejem čokoládovou polevou...
terik
Tak tento zákusok nemá chybu. Ja mám rada aj kokos aj orechy.
Podaril sa Ti super ukladám do mojej KK.
heureka
Vyzerá fantasticky!Spodnú cast mám aj ja,ale vyskúsam aj s tou orechovou cestou.
ela77
ukladám a čo najskôr vyskúšam, ešte že pri ukladaní receptov na boku admin urobil ponuku podobných a tak sa človek dostane aj k starším receptom, ktoré si buď nevšimol, alebo mu nejak unikli. Vďaka.
fany1602
dnes som piekla tento zákusok a môžem povedať že je úúúúúžasný!!!! od teraz budem môj oblúbený!!!vdaka za receptík!!!!!
45678
@palokuchki verím, že náhody neexistujú a preto som rada, že som naďabila na tento recept, vyzerá úžasne a lákavo, isto vyskúšam Ďakujem prajem všetko dobré :-))
root
Zaujímavý zákusok, možno niekedy vyskúšam.
aleana
@palokuchki ,chcela by som vyskúšať tento zákusok ale ešte som neskúšala tento postup že do bielkov dávať horúcu vodu,dosť sa toho bojím. Kedy je najlepšie ju pridať,hneď od začiatku alebo až neskôr keď už sú bielky tuhé? A ešte by ma zaujímalo ako si urobila to čokoládové zdobenie,vyzerá veľmi efektne :-)
palokuchki
@aleana , neboj sa toho. Najprv vyslahaj bielka do tuha, potom postupne pridaj po lyziciach za staleho slahania cukor a ked minies vsetok cukor pridaj postupne po lyziciach za staleho slahania tu horucu vodu. Na vrch kolaca som najprv rozotrela rozpustenu cokoladu s maslom. Zvysok rozpustenej cokolady som dala do vrecka ktore sa pouzivaju na skladovanie potravin do mraznicky. Na jednej strane vrecka som noznickami kusok odstrihla. Ked cokolada na kolaci zaschla som tou cokoladou co som mala vo vrecku urobila tie ciary hore-dole. Dufam, ze ti to pomohlo. Ak mas este nejake otazky, ohlas sa. Rada pomozem. U nas je tento zakusok velmi popularny, dufam ze aj ty budes s nim spokojna.