Kokosové tyčinky

99denisa99 - fotka99denisa99, 3. decembra 2011

Tieto tyčinky sú neoddeliteľnou súčasťou vianoc.Sú veľmi chutné a nenáročné pre každú gazdinku.

30 minút
príprava

Suroviny

180 g nalámana
180 g
300 g
1 a 1/2 čaj.lyžičky
150 g
1 ks
1 ks
160 g zmäknuté
80 ml
1/2 čaj.lyžičky




Postup

  1. 1

    Čokoládu rozpustíme v horúcej vode.Keď je tekutá,tak do nej vsypeme dobre premiešanú múku s práškom do pečiva.Pridáme tam aj soľ,cukor vajce,mäkké maslo a mlieko.

  2. 2

    Všetko dôkladne premiešame a nakoniec pridáme strúhaný kokos a opäť zamiešame.

  3. 3

    Cesto vložíme do mlynka a pretláčame tyčinky,ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 12 minút v predhriatej rúre pri teplote 180 C. Po vychladnutí namáčame jeden koniec do čokolády.

Diskusia k receptu

evanaaa
Páči sa to aj mne, aj keď nemám strojček, nevadí, nie? A čokoláda môže byť horúca, alebo vlažná, keď budeme sypať múku do nej?
cica2
aj mne sa recept páči, stojí za vyskúšanie:-)
marta5
Robím ich každé Vianoce,no bez čokolády,pripomínajú mi cencule a posypem ich cukrom.Skúsim asi aj ten nový recept,je vylepšený.
marta5
Ešte dodávam,strojček nemám,robím ich na mäsovom mlynčeku cez formovatko,dá sa kúpiť v domácich potrebách-želám krásny predvianočný čas.
dogagador
Recept je aj pre mna novy, nemam nic na pretlacanie, ale ked to urobim ako sulceky ( asi sa narobim) , vyskedok bude aspon podobny....
99denisa99
pani Evanaa,tá čokoláda musí byť pekne roztopená,ja si ju potom ako sa roztopí na chvíľu odložím na bok a za také 2 minutky tam davam ostatné ingreencie.prajem krasne vianoce plné maškŕt.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia