Kokosové tortičky - Margot fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 17. februára 2015
Kokosové tortičky - Margot (fotorecept)
Foto: tatranka

Recept som našla pri prezeraní na Facebooku. Zverejnila ho tam vareškárka klaura. Keďže mám tiež rada čokoládku Margot, recept ma zlákal a hneď som Zobraziť celý popisRecept som našla pri prezeraní na Facebooku. Zverejnila ho tam vareškárka klaura. Keďže mám tiež rada čokoládku Margot, recept ma zlákal a hneď som ho podľa nej urobila. No nebola by som to ja, keby som si na recepte niečo nezmenila. Tento krát to bol tvar výsledných koláčikov.

32
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

400 g
150 ml
100 g
3/4 flaštičky
100 g stolové
5 bal. (alebo Darina)
200 g strúhany
Poleva:
200 g
60 g
2 PL na boky tortičiek




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si zomlela keksíky. Neboli to Marína, ale Darina keksy. Hlavné by malo byť, aby boli keksy svetlé a aj sladké. Do nich som pridala kokos. Hrozienka, ktoré som použila mávam v chladničke namočené v rume. Trochu som ich poprekrajovala. Uvarila som si z cukru a vody sirup. Do neho som vliala rumovú príchuť. Ten som pomaličky nalievala do keksovo-kokosovej masy s hrozienkami. Postupne som pridávala do tejto teplej hmoty stolové maslo. Všetko sa mi dobre spracovalo rukou. Preniesla som si masu na mastný papier. Na vrch som položila tiež mastný papier a válčekom, som masu rovnomerne rozváľala. Asi na 1 cm. Potom som okrúhlou formičkou namočenou vo vode,povykrajovala kolieska. Boky koliesok som obalila v kokose. Tieto kolieska som dala schladiť.

    Kokosové tortičky - Margot (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po schladení som tortičky poliala čokoládou. Čokoládu som rozpustila spolu aj z Cerou,vo vodnom kúpeli.Malou lyžičkou som poliala vrch tortičky.

    Kokosové tortičky - Margot (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po schladení a úprave konečného koláčika som ich pár zbalila do celofánu a odložila do chladu tiež som pár uložila do skla a do chladu. Počkajú si na ponúknutie.

Diskusia k receptu

editam
Ja len doplním, že recept na hmotu vymyslela @cistinka tiež som skúšala tie tyčinky a sú presne ako z obchodu.
1x cemer
evanaaa
@tatranka , Martuška - odvážna ako vždy, čo vyskúšaš, podarí sa. škoda, že nie si nablízku, možno by si ma s tými odloženými aj ponúkla :)))) Zatiaľ sa ale kochám, ako aj všetkými tvojimi výtvormi, len pohľadom.
mata3636
pekné, len ja by som dala menej cukru. 400g sa mi zdá veľa, aj keksy sú sladké. a komu sa nechce vaľkať, môže našuľkať guľky :-)
tatranka
@evanaaa ani nevieš,ako rada by som ťa prijala za susedku a priateľku.Mám rada ak sa priateľky ponúknu a ešte im aj chutná.No dnes každý drží nejakú dietu....
@mata3636 máš pravdu.Je to hodne sladké.No preto som volila menšie kúsky.Ale ti je to výborné ! A upraviť sa to dá naozaj ako-koľvek.
Ty si ako ja.Recept len čítam a už ho v myšlienkach mením.
@kukulienka71 ty si taká šikovnica a viem,či ty tento recept určite vyskúšaš.Ak máš rada čokoládky Margot,celkom ti bude takáto verzia vyhovovať.
Izabela929 ďakujem za komentárik.Aj piecť sa dá tento koláčik? Lebo toto je studená úprava.
pusta1
@tatranka - Martuška milá, ja síce akosi nie som na sladké, ale toto je tak nádherná a lákavá práca, že by som neváhala ihned zhrešiť a o viackrát.
výborný postup, úžasné foto - ako všetko od teba úprimne obdivujem.
*****
tatranka
@pusta1 vieš v akej veľkej výhode si,že sa ti sladké nežiada? Vidím,ty sa zameriavaš hlavne na ohromné jedla z mäska. Ale to ti mám aj ja rada.No len keby sa mi nežiadalo aj to sladké?Na šťastie,zatiaľ zdravotné problémy ma obchádzajú.No váhu veru kontrolujem.Raz úspešnejšie,inokedy menej.
Maminku som mala takú,že napiekla kopec sladkého ,ale len pre nás. Ona sa ozaj málokedy ponúkla len kúskom.Tiež vravela,že sa jej sladké nežiada.A ak už,stačila je malá lyžička medu.
Tak v tomto naozaj nie som po nej.
mariamka
toto vyzera ohromne! margot, kokos mame radi, ukladam pre vyskusanie, a vyzera to byt aj celkom rychle, ako vzdy, krasne fotky, ale to je u vas samozrejmost vratane tej galancie
tatranka
@mariamka ďakujem za komentárik.A ty veru len vyskúšaj.Ja sa ku sklenej dózičke, kde ich mám uskladnené,stále zakrádam,hoci by som cestičku radšej nenašla,no Margotky aj v tejto podobe mi veru chutia.
pusta1
@tatranka - milá Martuška, mne sa sladké nežiada, pečiem z lásky len pre mojich milovaných doma:-)
lenže aj ja mám veľké hriechy, a to čerstvo upečený domáci chlieb či už samotný alebo takmer ku všetkému :-))) neviem sa ho dojesť :-)))
váhu už niekoľko rokov neriešim :D
jedlo patrí medzi radosti zo života, ak zdravie slúži primerane, moja malá rada pre teba, ak prijmeš, dopraj si, ved každý deň tu nám je už od pána Boha darovaný :-)
Prajem ti všetko, čo ťa v živote teší!!!
tatranka
@pusta1 nemysli si,že pri takomto varení a pečení sa ja ošudím.Veď práve že nie.No ešte stále sa kontrolujem. Už aj kvôli zdraviu.
Tiež mám rada domáci pečený chlebík.
A pokiaľ mi radíš dopriať si,veru si dopriavam,ale s mierou,veď vidíš,aké chute a aj dobrotky sú u nás na stole.
Ďakujem za tvoje prianie a ná-podobne.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Robievam zákusok s čokoládou Margot a Ľadovými gaštanmi, keď upečiem pridám.
tatranka
@dr ty máš pečené Margotky? Lebo tieto sa nepečú.Budem sa tešiť tvojmu obrázku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia