Kokosové tofu s grilovanou zeleninou a chipsom zo sladkých zemiakov

juliauspesna - bez fotkyjuliauspesna, 11. júla 2016

Pre inšpiráciu pridávam ďalší z mojich receptov. Tofu sa dá nahradiť kuracím mäskom. Odporúčam ale skúsiť chips zo sladkých zemiakov. Donedávna som nemala ani Zobraziť celý popisPre inšpiráciu pridávam ďalší z mojich receptov. Tofu sa dá nahradiť kuracím mäskom. Odporúčam ale skúsiť chips zo sladkých zemiakov. Donedávna som nemala ani potuchy čo to je. Predávajú ich aj v obchodných reťazcoch a pár kúskov nezruinuje vašu peňaženku. Robievam ich aj deťom. Veľmi im chutia.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g
100 ml
30 g
1 ks
Grilovaná zelenina:
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si zeleninu. Paradajky môžu zostať v celku, cibuľku nakrájame na väčšie kúsky, papriku na kocky, cuketu na krúžky. Podľa toho čo máme doma môžme zeleninu ľubovoľne kombinovať. Dáme do misky, pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Tofu narežeme na kocky alebo na prúžky.

  2. 2

    Nakrájanú cibuľu si dáme orestovať na olivový olej. Pridáme tofu, sušené paradajky a opečieme. Prilejeme kokosové mlieko a necháme redukovať. Varíme dokiaľ naša omáčka nedosiahne požadovanú hustotu. Pozor ale na tofu, nech sa nám nerozpadne.

  3. 3

    Na grilovaciu panvicu poukladáme zeleninu a opekame. Po zelenine upečieme na chipsy nakrájané sladké zemiaky. Môžme podávať. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia