Kokosový zákusok

Kokosové rezy so šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Recept som dostala mailom. Niečo som ponechala a niečo celkom prerobila. Výsledok je vynikajúci zákusok.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. V recepte sa píše, že treba urobiť cesto zo 6 vajec a rozdeliť ho na 3 časti a upiecť. Ale robím to radšej na 3x, aby cestá mali rovnakú hrúbku. Vymiešala som vajcia s cukrom do peny.
  2. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na tri krát v malých dávkach do cesta.
  3. Cestá som vyliala na papierom vystlaný plech a piekla na 180 st. 10 min. Všetky cestá jeden po druhom. Nechala som chladiť na mriežke.
  4. Pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala detskú krupicu a začala variť kašu. Keď začala kaša hustnúť, pridala som k nej kokos a miešala do celkového zhustnutia. Kašu so chladila v nádobe so studenou vodou.
  5. Vymiešala som maslo s cukrom do peny.
  6. Po lyžici som k nemu zašľahávala vychladnutú kašu. Napokon som primiešala aj mandľovú arómu.
  7. Hotový krém som rozdelila na 3 rovnaké časti a dala stuhnúť do chladničky.
  8. Na podnos som položila prvý korpus. Natrela som ho horúcim džemom.
  9. Na džem som natrela prvú tretinu krému.
  10. Na krém som položila druhý korpus a tento som natrela celkom inak. Zohriala som jahodový džem a keď bol celkom horúci, pridala som k nemu vanilkový puding a nechala som džem celkom zhustnúť. Takto som mohla dať hrubšiu vrstvu džemu a bola istá, že mi nebude stekať po zákusku.
  11. Na džem som dala druhú časť krému. Položila som na krém tretí korpus a takto dokončený koláč som dala do chladničky na noc. Zaťažila som ho 3 kg cukru. Tretiu časť krému som uložila do chladničky.
  12. Ráno som vybrala krém z chladničky a natrela som ho na vrch koláča. Opäť musí stuhnúť a koláč sa vychladiť pred natretím šľahačky.
  13. Na krém som natrela šľahačku.
  14. Zákusok som krájala horúcim nožom. Zdobila som šľahačkou, do ktorej som pridala instantnú kávu. Prajem vám dobrú chuť.