Kokosové rezy - bezlepkové

manka1 - fotkamanka1, 3. apríla 2013
Kokosové rezy - bezlepkové
Foto: manka1

Recept inšpirovaný "Varechou" - samozrejme upravený na bezlepkovú verziu. Čo v tomto prípade nebolo zložité, lebo do cesta ide len 6PL múky.

30 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
9 ks
300 g
200 g
6 PL
Plnka:
9 ks
2 PL
100 ml
130 g
250 g
Poleva:
120 g (posekaná)
4 PL




Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Do tejto hmoty nasypeme kokos a zmiešame. Potom pridáme kukuričnú múku - pridala som kukuričnú, lebo som chcela mať cesto bledé. (Ak dáte pohankovú, tak bude také tmavšie). Vždy pridávam na štipku noža guarovú gumu - to aby sa cesto tak nemrvilo. (v surovinách nie je - lebo nemusí sa pridať) Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. V miernej rúre - asi 170-180°C upečieme do svetloružova.

  2. 2

    Plnka: V miske máme žĺtky, kakao, cukor a silnú uvarenú kávu aj zo zrniečkami - toto uvaríme na hustú kašu - ja som varila v obyčajnom mliekovom hrnci (aby neprihorel, a nemusela som stále miešať). Uvarené a zhustnuté necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a po malých častiach pridávame vychladnutú kašu a spolu vyšľaháme. Natrieme na cesto- korpus.

  3. 3

    Urobíme čokoládovú polevu - rozpustiť čokoládu na varenie a 4 PL oleja nad parou, trochu nechať vychladnúť a potom pomaličky nalievať na zákusok. Nechať vychladnúť a potom si pokrájať na vlastnú veľkosť kúskov.

Diskusia k receptu

tatranka
Veľmi pekné rezy a vareškári s bezlepkovou dietou určite tieto krásne rezy uvítajú.
manka1
ďakujem dievčence - tatranke aj elisticke - veľmi si to vážim práve od nich. Sonulienku zatiaľ z Varechy nepoznám, ale ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia