Kokosové pralinky

figovnik - bez fotkyfigovnik, 30. mája 2013
Kokosové pralinky
Foto: figovnik

Suroviny

Na škrupinku:
200 g
Na plnku:
50 g
0,3 dl
50 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Postup: čokoládu temperujeme, vylejeme do formy a spravíme si škrupinku (postup ako na to: http://varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-vseobecne-postup-vyroby/41420-recept.html), dáme chladiť a zatiaľ si spravíme plnku.

  2. 2

    Dáme si variť smotanu asi na minútku iba. Bielu čokoládu rozlámeme a dáme do smotany, miešame kým sa nerozpustí. Pridáme kokos aj med ešte dobre premiešame. Dáme do chladničky chladiť aspoň na hodinku.

  3. 3

    Keď je škrupinka tvrdá a plnka vychladnutá, plnku si vložíme do sáčku odstrihneme si roh cez ktorý budeme tlačiť plnku do praliniek. Naplníme si pralinky, tak aby ostalo miesto aj na uzatvorenie.

  4. 4

    Pralinky dáme znova zchladiť aj s plnkou, keď ztuhnú ešte viac vyberieme formu a plnku roztlačíme prstom do celej pralinky. Znova dáme zchladiť, na dobu kým si zase temperujeme čokoládu, formu vyberieme a uzatvoríme s čokoládou. Zase vložíme do chladničky a počkáme kým pralinky úplne ztuhnú. Keď vyberieme formu a pralinky sú úplne tvrdé môžeme ich vyklopiť. Zdobenie: tieto pralinky som zdobila jedlím bronzovým práškom.

Diskusia k receptu

stevca
vdaka za tip, formy mám aspon využijem aj iné receptíky ako moje :)
evanaaa
Ja ich už mám v mojej kolónke - Pralinky, bonbóny - dosť a ešte mi pribúdajú tie tvoje @figovn ík, bude to pekná zbierka, len ťa PROSÍM, ak sa niekedy z hocijakých dôvodov rozhodneš odísť, neber nám aj tvoje recepty, ako to už pár Varecháčok spravilo, prišla som aj o pár pralinkových receptov, ale ty mi ich vynahradíš, vďaka.
figovnik
:) neodídem určite a recepty Vám nezoberiem a všetko mám aj na svojej stránke :  figovnik.wordpress.com
keby náhodou, a samozrejme je možné moju stránku aj like-núť na facebooku (čo ma poteší :) ) a dá sa tam somnou takisto aj komunikovať, keď má niekto otázky tak ja veľmi rada poradím hocikomu, ak viem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia