Kokosové pečivo

monnikka - fotkamonnikka, 19. novembra 2014
Kokosové pečivo
Foto: monnikka

Máme radi kokosové a toto je výborné a navyše je to veľmi jednoduché.

Suroviny

150 g
150 g
150 g
2 ks
150 g strúhaný
2 PL
 na zliepanie




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín, okrem lekváru, spracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na cca 4 mm, vykrajujeme rôzne tvary, ukladáme na plech vyložený mastným papierom, upečieme pri 170 stupňoch.

    Kokosové pečivo - obrázok 1
  2. 2

    Nepečú sa dlho, sledujte si, ja som piekla cca 10 min.

  3. 3

    Po vychladnutí zliepame po dva lekvárom, ja som mala šípkový, výborne sa k nim hodil. Posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

daguska
Aj mne sa páci.Jednoducho,chutne.A aj dobre vyzerajú tieto koláciky.
monnikka
do vianoc by to určite zostarlo, to som chcela vyskúšať s kokosom, lebo mám v rodine alergikov na orechy, tak som v recepte zamenila orechy za kokos a výsledok sa mi páči, tak pred vianocami ich určite napečiem
monnikka
áno @daguska : sú jednoducé a chutné a som rada že sa ti páčia, na vianoce povykrajujem tradičnejšie tvary - stromčeky, zvončeky, hríbiky...a môžu sa aj slávnostnejšie nazdobiť
elixir
Tiež sa mi páčia, skúsim na Vianoce. :)
gubics
Milujem jednoduché recepty. Sú skoro hotové, a menej pracné.
braxi
pekný recept...prosím Ťa ak chcem upiecť orechové, tak použijem 150g orechov?
monnikka
@braxi : áno 150 g orechov, tak je to v pôvodnom recepte, ja urobím aj také aj také , @gubics : tento je fakt jednoduchý
tinca
robím podobné kokosové kolieska na vianoce, máčané v čokoláde a mám ich aj tu na vareche.S kokosom sú chutné a isto aj tvoje:)
cinkla
Aj ja sa tvojmu receptu tesim. Tiez kokos rada zamenim za orechy. A dokonca mam aj sipkovy lekvar.Verim, ze budu chutne.
zdezda
Páči sa mi tvoj receptík, určite ho vyskúšam aj , aj. Moji obľubujú keksíky :-)
evanaaa
Tuším sa páčia aj mne :-) Zaujímavé je množstvo hlavných surovín - 1:1:1, kým u lineckého cesta je pomer 3:2:1, ale vidím, že to pekne vyšlo. Už je v KK.
monnikka
ďakujem......verím, že vám budú chutiť, áno pomer surovín je iný ako pri lineckom
fleurdelacor
neviem preco sa mi dost lepilo to cesto ledva som nejaky tvar vykrojila..neviete preco? co som zle spravila? ale chut bola po upeceni super :)
radost
@fleurdelacor
čo si zle urobila ty..neviem..ale viem-že je to veľmi mastné cesto..koľko múky..toľko tuku..plus mastný kokos..netreba sa striktne držať receptu..pridať múku..ak si žiada..ked mám ťažkosti s cestom pri vaľkaní-robím guľky..ony sa trocha roztečú..spojiť džemom po upečení sa dajú..môj názor..nemusí byť neomylný..:-)
mesiar50
@flleurdelacor
Zle si nespravila nič.Stačí málo,aby sa cesto začalo lepiť napr.keď prevezme cesto izbovú teplotu resp.teplotu našich rúk pri spracovaní cesta.Druhý raz si ho šupni do mikroténu a do chladničky,ale ber ma prosím s rezervou som mäsiar.
monnikka
mne sa s cestom robilo dobre, pomúčila som si pracovnú plochu aj cesto pod váľkom ako som vaľkala, ale prikláńam sa k názorom varecháčov, ktorí reagovali, niektoré cestá aj ja dávam chladničky, toto som nedávala, môže to byť aj kokosom, ako je nastrúhaný, niektorý je jemnejší iný na hrubší, mne pri vykrajovaní zostávali také strapaté okraje z kokosu........kokosové som robila prvýkrát, pri orechových sa mi vždy dobre robilo s cestom, som rada, že aspoň chutili a ak sa ešte na ne odhodláš, tak skús dať schladiť cesto alebo ako hovorí ,,radost"
fleurdelacor
dakujem pekne lebo niesom moc zbehla v peceni :) stale sa snazim naucit robit kolace a susienky :) ale vsetkym chutili..bala som sa ci nestvrdnu do dalsieho dna ale akurat mam posledne dve srdiecka k caju a stale super :) nabuduce skusim s orechami..
monnikka
@fleurdelacor : hlavné, je že pochutili, aj keď ako hovoríš si sa s cestom potrápila, to je pekné, že sa snažíš a skúšaš, práve tým naberieš skúsenosti a poradíš si aj s tým najnepoddanejším cestom.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia