Kokosové palacinky

zoff - bez fotkyzoff, 3. februára 2015
Kokosové palacinky
Foto: zoff

Nikdy som nebola veľmi na sladké a už vôbec nie koláčikový a dezertový typ...Ale ako iste viete, tehotenstvo robí divy! A tu je jeden Zobraziť celý popisNikdy som nebola veľmi na sladké a už vôbec nie koláčikový a dezertový typ...Ale ako iste viete, tehotenstvo robí divy! A tu je jeden z mnohých výplodov nezastaviteľných chutí.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 celozrnná
štipka
 strúhaný
Plnka:
3 PL mäkký
1 PL
2-3 ČL
2 ČL
 kokosové




Postup

  1. 1

    Pripravíme si palacinkové cesto zmiešaním mlieka, múky a strúhaného kokosu k tomu pridáme štipku soli. Všetko vyšľaháme dohladka, aby sme v ceste nemali hrudky a necháme pár minút odležať.

  2. 2

    Na kvapke oleja v palacinkári pečieme tenké kokosom prevoňané palacinky. Tým, že sme nepridali vajíčka, cesto je jemnejšie a ľahšie sa trhá, treba teda dávať pozor pri otáčaní.

  3. 3

    Plnku si pripravíme vymiešaním odtučneného tvarohu s ostatnými prísadami, ak má niekto rád sladšie, môže použiť viac medu resp. do zmesi pridať kávovú lyžičku granka.

  4. 4

    Hotové palacinky plníme na striedačku jahodovým džemom (kto má doma môže použiť aj čerstvé jahody alebo kompót) a tvarohovou plnkou.

  5. 5

    Trochu tvarohu si môžeme ponechať aj na ozdobu (prípadne použijeme čokoládovú polevu, šľahačku...každý podľa chuti) a na záver palacinky posypeme kokosovými lupienkami.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zaujímavé, kokosové som ešte nerobila, len kakaové ale skúsim pár takto spraviť a ochutnať.
safran
už som sa tu naučila rozbíjať surový kokos. orech, strúhať dužinu, aj palacinky skúsim :-)
klarak123
Poďakuj svojím tehotenským chuťovým bunkám :) Tento recept znie veľmi zaujímavo, určite ho skúsim urobiť deťom. Viem si ich predstaviť s čerstvým ovocím, čokoládou a Lino Ladou na vrchu. Tie sa budú oblizovať.