Kokosové oči

kecemis - fotkakecemis, 4. apríla 2012
Kokosové oči
Foto: kecemis

Pri prilezitosti Velkonocnych sviatkov som mal chut na nieco sladsie, ale nie prilis sladke, zaroven nieco s kokosom. Na zaklade tychto podmienok som skombinoval Zobraziť celý popisPri prilezitosti Velkonocnych sviatkov som mal chut na nieco sladsie, ale nie prilis sladke, zaroven nieco s kokosom. Na zaklade tychto podmienok som skombinoval tieto suroviny tak ako je opisane nizsie. Nie som velmi skuseny v peceni sladkosti a moje skusenosti s pecenim sa daju spocitat na prstoch jednej ruky. Takze velmi rad prijmem akukolvek radu.

20
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

200 g nesladeny
150 ml
50 ml
1 ks
1/4 KL
2 PL
125 ml




Postup

  1. 1

    Mango som nakrajal na mensie kusky a vlozil som ich do misky, pridal som zvysne suroviny okrem struhaneho kokosu. Dobre som to premiesal.

    Kokosové oči - obrázok 1
  2. 2

    Potom som pridal struhany kokos, dobre premiesal. Na plech som dal papier na pecenie a polievkovou lyzickov som urobil male kopky.

    Kokosové oči - obrázok 2
  3. 3

    Ruru som si dal zohriat na 160 stupnov a piekol som ich pribliane 20-25 minut, alebo do zlatova. Nehat vychladnut a moze sa podavat.

    Kokosové oči - obrázok 3

Diskusia k receptu

matata1
@kecemis napriek tomu, že nemáš veľké skúsenosti s pečením, tieto koláčiky vyzerajú výborne. Tá kombinácia manga a kokosu musí byť perfektná. To, že si si receptík vytvoril sám, je znamením, že si dobrý kuchár a cukrár. Oceňojem kreatívnych ľudí, klobúk dolu. Na Vareche si na správnom mieste, tu je inšpirácie habadej.
aroooo
vyzerajú a určite aj fajn chutia, hneď by som si 1 dala.
marikafil
Netradičná kombinácia, ale vyzerajú naozaj pekne a keďže sú tam samé dobré veci, určite aj dobre chutia. Len ja to asi nezopakujem, tomu mangu, čo u nás predávajú, veľmi nedôverujem.
hanicka58
s kokosom mam rada vsetko,urobim ho na sviatky a ochutname,potom sa ozvem
janara
vyzerajú veľmi pekne, chcem sa spýtať na množstvo manga , napísal si 125 ml ...ako to mám chápať? možeš napísať na kusy? diki

valeri
Inšpiroval si ma :-)), dobre sa pozerá do tých Tvojich očí :-)). Mango by som mohla nahradiť hádam aj broskyňami, ananásom alebo marhuľami, Tu zrelé mango kúim ťažko.
helca103
aj mne sa páči recept a na to,že nemáš skúsenosti s pečením tie koláčiky vypadajú vynikajúco :-) to na vrchu sú pekanové orechy?
ela77
Taký recept tu chýbal, bez tuku, a ozaj nejde žiaden cukor iba ten med,??? Tak to je výborné. Nemienila som nič piecť, neprovokovať kalórie, ale toto stojí za vyskúšanie.
kecemis
Dakujem. Je prijemne sa zobudit a najst taky ohlas. Na vrchu su pekanove orechy, ale myslimze by sa dali pouzit aj vlasske orechy. Mango sa da nahradit cimkolvek, dokonca som skusal aj kombinacie mango-ananas. to mnozstvo 125 ml pre mango je orientacne. Nakrajal som ho na kusky a kedze voslo to priblizne do 1/2 hrnceka, tak som napisal ml. Ale bolo to asi 1/2 manga.
evanaaa
@kecemis , obdivujem tvoju fantáziu, si výmyselník, ale v dobrom zmysle, ani mňa by tieto kombinácie nenapadli. Predpokladám, že ten bielok tam šiel nevyšľahaný. Už aj si to dávam do KK medzi moje Sušienky a kekse.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Piekol niekto už tieto keksy? Nejde tam žiadna múka? Ďakujem za odpoveď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia