Kokosové ježe

Kokosové ježe
maculienka123Maculienka123, recept pridal: 23. decembra 2011 14:12Ďalšie jeho recepty

Výborné,štavnaté.vyskúšala som ich viacero,tento recept nam najviac sadol na naše chute.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Práskový cukor s medom,vajcom,olejom ,mliekom vymiešame,pridáme muku a prášok do pečiva,vylejeme na plech s papierom na pecenie a upečieme.

2

Vychladnutý pokrájame na obdĺžniky,namáčame v poleve a obaľujeme v kokose.

3

POLEVA: roztopíme si palmarín,pridáme cukor,mlieko,kakao a rozpustíme aby neboli hrudky.necháme troška vychladnúť aby sa dali obalovať.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • damisa, 23. decembra 2011 o 14:52
    aj ja ich robím máme ich radi je to výborný a rýchly zákusok


  • bejgi, 23. decembra 2011 o 15:39
    pekne sa ti podarili, aj u nás letia, toho roku nie, máme už veľa iného fajnového od varecháčov xixixi


  • celeblith, 23. decembra 2011 o 16:32
    aj ja som robila :) do polevy som este pridala rum, krajsie to voni a nabuduce by som ich popredu aj v tom rume zlahla namocila, podla mna by boli este stavnatejsie ;)


  • cica2, 23. decembra 2011 o 16:42
    krásne sa ti vydarili, tiež ich mám velmi rada:-)


  • 3sandra3, 23. decembra 2011 o 17:50
    máš ich veľmi krásne


  • maladada, 23. decembra 2011 o 18:59
    sú krásne, pamätám si ich ešte z detstva a asi ešte zajtra stihnem upiecť:))


  • kata50, 23. decembra 2011 o 20:43
    Vďaka za pripomenutie. Sú fajnové :-))


  • elisticka, 24. decembra 2011 o 16:53
    vdacny kolacik ja som si ho piekla aj na vlastnu svadbu:-))


  • chutnaaa, 25. decembra 2011 o 10:35
    No nepoznam,ale ukladam,milujem stavnate kolaciky...... dakujeme.


  • babkamt, 25. decembra 2011 o 14:02
    Zaujímalo by ma , na akom veľkom plechu si piekla cesto ?


  • maorka, 2. januára 2012 o 19:55
    koláčik poznam, občas ho robievam hlavne keď prídu deti zo zahraničia...prvý krát ich deti jedli na svadbe, od vtedy ich volajú svadobné :))


  • jarunka, 7. januára 2012 o 02:16
    Toto poznam,robievam podobne. su velmi dobre, ale ja davam do polevy aj rum.robi


  • akeber, 7. apríla 2012 o 08:47
    idem ho vyskúšať , vyzerá fajnovo :-) už je v kk


  • lentilocka, 4. decembra 2012 o 21:09
    ahoj možem sa opýtať..či palmarín je možné nahradiť aj herou..idem ich robiť prvý krát..tak aby som to nepokazila..dakujem..vyzerajú skvele určite tak výborne aj chutia :))


  • anyx, 22. decembra 2012 o 21:37
    náš najobľúbenejší koláč mám ho aj teraz na Vianoce upečený a ani neviem či mi do sviatočného dňa vydrží tak nám chutí je to skvelý koláč


  • sazuna, 13. januára 2013 o 13:41
    my sme ich dnes robili podla vasho receptu, su vynikajuce :) dakujeme


  • irenka, 20. decembra 2013 o 19:20
    Robievam podľa receptu, vnučke veľmi chutí. Aj teraz budem piecť.


  • stasi, 30. októbra 2014 o 08:32
    Robila som tieto ježe podľa tohto receptu, cesto mi vyšlo dosť nízke, ale keď som koláče namáčala v poleve a obalila, tak pekne nabrali na objeme.


  • elixir, 17. decembra 2014 o 21:25
    Piekla som ich dnes, nie sú tu rozmery plechu, dala som cesto na veľký, ale na celý nevyšlo. Upečený koláč mi vyšiel nízky ako @stasi. Potom som urobila polevu, tá veľmi rýchlo tuhla a nevyšla na všetky kúsky, len na tri štvrtiny cesta, nerátam tam okraje. :( Uvidíme aké budú zajtra ráno čo sa týka výzoru a na dotyk... Chcela som ich zobrať kolegom na rozlúčkové predvianočné mlsanie, tak škoda, že mi nevyšli tak pekne ako Tebe... uvidíme.


  • elixir, 17. decembra 2014 o 21:37
    Akurát čo som spravila inak bolo, že palmarín som nahradila maslom a dala som menej cukru. Myslím, že to malo práve spôsobiť, že plnka nebude tak rýchlo tuhnúť... neviem kde bola chyba. :(


  • babkamt, 17. decembra 2014 o 21:55
    @elix ír nabudúce vyskúšaj namáčať v tejto poleve. Je jej dostatok.
    » varecha.pravda.sk/recepty/kokosove-jeze-fotorecept/46979-...

    Dnes som ich piekla, nakrájala som ich na menšie kúsky a aj tak som mala dosť polevy na namáčanie.


  • elixir, 18. decembra 2014 o 17:44
    @babkamt ďakujem Ti za radu :) kolegom nakoniec aj tak veľmi chutilo, tú predstavu dokonalých koláčikov som mala v hlave len ja... ale aj tak škoda tej polevy, že nevyšla na komplet celý koláč. Nekrájala som ho zas tak veľmi "na drobno".


  • margita27, 26. decembra 2014 o 13:32
    Mne vyšli dobre, do polevy som dala maslo, ale bolo málo polevy.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist