Kokosové ježe

Kokosové ježe
maculienka123Maculienka123, recept pridal: 23. decembra 2011 14:12Ďalšie jeho recepty

Výborné,štavnaté.vyskúšala som ich viacero,tento recept nam najviac sadol na naše chute.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Práskový cukor s medom,vajcom,olejom ,mliekom vymiešame,pridáme muku a prášok do pečiva,vylejeme na plech s papierom na pecenie a upečieme.

2

Vychladnutý pokrájame na obdĺžniky,namáčame v poleve a obaľujeme v kokose.

3

POLEVA: roztopíme si palmarín,pridáme cukor,mlieko,kakao a rozpustíme aby neboli hrudky.necháme troška vychladnúť aby sa dali obalovať.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • damisa, 23. decembra 2011 o 14:52
    aj ja ich robím máme ich radi je to výborný a rýchly zákusok


  • bejgi, 23. decembra 2011 o 15:39
    pekne sa ti podarili, aj u nás letia, toho roku nie, máme už veľa iného fajnového od varecháčov xixixi


  • celeblith, 23. decembra 2011 o 16:32
    aj ja som robila :) do polevy som este pridala rum, krajsie to voni a nabuduce by som ich popredu aj v tom rume zlahla namocila, podla mna by boli este stavnatejsie ;)


  • cica2, 23. decembra 2011 o 16:42
    krásne sa ti vydarili, tiež ich mám velmi rada:-)


  • 3sandra3, 23. decembra 2011 o 17:50
    máš ich veľmi krásne


  • maladada, 23. decembra 2011 o 18:59
    sú krásne, pamätám si ich ešte z detstva a asi ešte zajtra stihnem upiecť:))


  • kata50, 23. decembra 2011 o 20:43
    Vďaka za pripomenutie. Sú fajnové :-))


  • elisticka, 24. decembra 2011 o 16:53
    vdacny kolacik ja som si ho piekla aj na vlastnu svadbu:-))


  • chutnaaa, 25. decembra 2011 o 10:35
    No nepoznam,ale ukladam,milujem stavnate kolaciky...... dakujeme.


  • babkamt, 25. decembra 2011 o 14:02
    Zaujímalo by ma , na akom veľkom plechu si piekla cesto ?


  • maorka, 2. januára 2012 o 19:55
    koláčik poznam, občas ho robievam hlavne keď prídu deti zo zahraničia...prvý krát ich deti jedli na svadbe, od vtedy ich volajú svadobné :))


  • jarunka, 7. januára 2012 o 02:16
    Toto poznam,robievam podobne. su velmi dobre, ale ja davam do polevy aj rum.robi


  • akeber, 7. apríla 2012 o 08:47
    idem ho vyskúšať , vyzerá fajnovo :-) už je v kk


  • lentilocka, 4. decembra 2012 o 21:09
    ahoj možem sa opýtať..či palmarín je možné nahradiť aj herou..idem ich robiť prvý krát..tak aby som to nepokazila..dakujem..vyzerajú skvele určite tak výborne aj chutia :))


  • anyx, 22. decembra 2012 o 21:37
    náš najobľúbenejší koláč mám ho aj teraz na Vianoce upečený a ani neviem či mi do sviatočného dňa vydrží tak nám chutí je to skvelý koláč


  • sazuna, 13. januára 2013 o 13:41
    my sme ich dnes robili podla vasho receptu, su vynikajuce :) dakujeme


  • irenka, 20. decembra 2013 o 19:20
    Robievam podľa receptu, vnučke veľmi chutí. Aj teraz budem piecť.


  • stasi, 30. októbra 2014 o 08:32
    Robila som tieto ježe podľa tohto receptu, cesto mi vyšlo dosť nízke, ale keď som koláče namáčala v poleve a obalila, tak pekne nabrali na objeme.


  • elixir, 17. decembra 2014 o 21:25
    Piekla som ich dnes, nie sú tu rozmery plechu, dala som cesto na veľký, ale na celý nevyšlo. Upečený koláč mi vyšiel nízky ako @stasi. Potom som urobila polevu, tá veľmi rýchlo tuhla a nevyšla na všetky kúsky, len na tri štvrtiny cesta, nerátam tam okraje. :( Uvidíme aké budú zajtra ráno čo sa týka výzoru a na dotyk... Chcela som ich zobrať kolegom na rozlúčkové predvianočné mlsanie, tak škoda, že mi nevyšli tak pekne ako Tebe... uvidíme.


  • elixir, 17. decembra 2014 o 21:37
    Akurát čo som spravila inak bolo, že palmarín som nahradila maslom a dala som menej cukru. Myslím, že to malo práve spôsobiť, že plnka nebude tak rýchlo tuhnúť... neviem kde bola chyba. :(


  • babkamt, 17. decembra 2014 o 21:55
    @elix ír nabudúce vyskúšaj namáčať v tejto poleve. Je jej dostatok.
    » varecha.pravda.sk/recepty/kokosove-jeze-fotorecept/46979-...

    Dnes som ich piekla, nakrájala som ich na menšie kúsky a aj tak som mala dosť polevy na namáčanie.


  • elixir, 18. decembra 2014 o 17:44
    @babkamt ďakujem Ti za radu :) kolegom nakoniec aj tak veľmi chutilo, tú predstavu dokonalých koláčikov som mala v hlave len ja... ale aj tak škoda tej polevy, že nevyšla na komplet celý koláč. Nekrájala som ho zas tak veľmi "na drobno".



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist