Kokosové ježe (fotorecept)

Kokosové ježe (fotorecept)
Foto: kajusiqq
kajusiqqKajusiqq, recept pridal: 2. decembra 2012 12:40Ďalšie jeho recepty

S karamelom:)......rýchle jednoduche pekne fajne:)....a tieto aj mäkkučké:) Naozaj vrelo odporučam!:)

Suroviny

25
minút
príprava
30
minút
na 180-200 °C

Postup prípravy receptu

1

Cukor skaramelizujeme.ked je hotový zalejeme ho vodou (teplou sa lepšie rozpustí) necháme vychladnúť.
Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 1

2

vymiešame vajcia s práškovým cukrom po troche prilievame karamel.
Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 2

3

pridáme vymiešaný sneh z bielkov,orechy,muku,prášok do pečiva poriadne premiešame:)
Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 3

4

Vylejeme na vymastený plech:).......zarovnáme a dáme upiecť:) Vyberieme ho a necháme vychladnúť
Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 4

5

Pripravíme si polevu:).. heru roztopíme na miernom plameni do toho pridáme práškový cukor kakao a mlieko:) trocha povaríme a odstavíme:)
Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 5

6

Vychladnuté cesto narežeme na kúsky a obaľujeme v teplej poleve
Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 6

7

Potom ešte obalíme v kokose:) prajem dobrú chuť:)
Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • damisa, 2. decembra 2012 o 14:10
    tiež ich robím


  • jajasa, 2. decembra 2012 o 14:13
    ja si tie kocky napichujem na vidličku na vysmážanie (s dvoma dlhými zubmi) a tak namočím do polevy a ďalším kúskom to dám dolu do kokosu...a tak sa vyhnem zababraným prstom


  • kajusiqq, 2. decembra 2012 o 14:15
    :D....keďže som nerobila pre hosti ale iba tak pre mna :D......bola som rada že mam prsty od čokolády:D......rejedena som bola už pri 5tom:D ktorý som obalila:D....ale dakujem za nápad:).......aj ja to už budem tak robiť:)


  • sany11, 2. decembra 2012 o 15:07
    mňam,su krásne,aj ja ich robím,do polevy davam este rum.


  • marijanka712, 2. decembra 2012 o 15:08
    tak tento receptík mám dobrých 40 rokov o svojej písanke , ked boli deti male robili sme icj každú veľkú noc a vianoce teraz padol do zabudnutia dakujem za pripomenutie kontrolovala som si s tebou ingrediencie a ten pomer je ten istý - skutočne doporučujem tento receptík máš iste od svojej babky pekne sa ti podaril a tie triky pri námáčaní a obsypávani s kokosom sa všetkým zídu si ozaj šikulka


  • elixir, 2. decembra 2012 o 15:16
    Tieto koláčiky mám veľmi rada :)


  • paeva, 2. decembra 2012 o 15:21
    ukladam, neviem kedy vyskúšam


  • gemerka, 2. decembra 2012 o 16:14
    urcite ich vyskusam,mozno aj na vianoce....


  • klaudia968, 2. decembra 2012 o 17:26
    kokosové ježe robím ale o karamelových som ešte nepočula, najvyšší čas vyskúšať.Ďakujem za inšpiráciu


  • kajusiqq, 2. decembra 2012 o 17:46
    nemáte začo:)


  • salinka, 2. decembra 2012 o 17:54
    Tiez nepoznam karamelove. Musim to napravit:-)


  • kajusiqq, 2. decembra 2012 o 17:56
    otom dajte vedieť ako dopadli:)


  • smajliqa, 2. decembra 2012 o 19:40
    mnam,, tiez robievam kokosovych jezkov,,, su super :)
    pekny fotopostup :)


  • wevewe, 2. decembra 2012 o 21:15
    tiez robievam kokosove jeze, ale nie z karameloveho cesta. to karamelove cesto ale poznam tiez-pod nazvom medovnik bez medu-po upeceni len potriem ribezlovym lekvarom a polejem coko polevou. tato tvoja kombinacia moze byt dobra :-)


  • miika, 3. decembra 2012 o 00:50
    Ahoj, ako dlho vydrzia makke? my sme robievali tieto koláčiky na vianoce z perníkového cesta a bohužiaľ tie kocky vždy strašne stvrdli, takže to bolo nejedlé, max. ak sme to naparili a dali zmaknúť. Akú máš skúsenosť že to vydrží makké - ak to teda hned cele nezjes na posedenie :o)))


  • kajusiqq, 3. decembra 2012 o 04:41
    :DDDprepáčte ale nikdy nevydržia dlho nie preto žeby tvdrly:Dale reto lebo ich milujeme:).....ale tak urťite dlhšie ako z pernikoveh:))


  • babidka, 3. decembra 2012 o 14:15
    Verim ti @kajusiq , ze ti dlho nevydrzia :-)))) Mne tiez chutia ....Robievam aj take ako ty ako aj s medom v ceste - manzel si to vzdy ziada na Vianoce:-) On to ma najradsej uplne cerstve , pokial ta poleva nezacne tuhnut .Ale kedze z tejto davky sa mi urobi 40 - 50 kuskov , tak vlastne vydrzia jeze az do Noveho roku .Odkladam ich do plechovej krabice a ani nevyschnu , ani sa nepokazi . Posledne roky davam do polevy radsej maslo ako Heru , jeze su potom uplne makkucke . Kamaratka dava Palmarin ale od neho su tie jeze take suche a rychlo stvrdnu .


  • mariena1, 3. decembra 2012 o 16:27
    tie sa chystam po rokoch robit teraz na sviatky...


  • alicaz, 7. decembra 2012 o 15:52
    jeej, mnam.. tieto karamelove jeze boli moje oblubene..tiez som na ne zabudla...dakujem za pripomenutie..
    iba jedna otazka - kokos sa pouziva sladeny alebo nesladeny?


  • vikkiss, 21. decembra 2012 o 12:59
    Tieto su najlepšie mňam :)


  • matata1, 21. januára 2013 o 14:16
    jéééj, tento receptík som nejako prehliadla. Tieto karamelové kokosové ježe mám najradšej. Robím ich presne tak isto ako ty, len polevu robím z 1 a pol dávky, lebo mi to nikdy nevyšlo. Ja ich máčam trošku výdatnejšie, ako je zvykom. A najlepšie sú, keď poleva vyschne a vo vnútri ostanú fajnovo mäkučké. Ja mám na obaľovanie iný trik: z polevy ich vyberám vidličkou a kokos mám v miske, do ktorej ich hodím a obaľujem potriasaním misky. Tak sa pekne obalia bez toho, aby som si ušpinila ruky. Tohto roku som ježe nekrájala, ale vykrajovala srdiečka, boli veľmi pekné.


  • arokis1, 3. decembra 2013 o 19:20
    pečiem ich odjakživa ako sa vraví a veľmi dlho vydržia - tieto karamelové krehúčke... mňamky:-) a aj teraz sa budú piesť na želanie môjho zaťa:-) odporúúúčam !!


  • ericka, 3. decembra 2013 o 19:25
    sú vynikajúce, aj tieto Vianoce určite nebudú u nás chýbať.Skúsim tiež povykrajovať nejaké iné tvary, aby bola zmena..


  • dzoan1, 3. decembra 2013 o 19:59
    Ja ich casto robim , ale tie s medom. Kedze ja patrim k tym co nemaju v laske kokos, obalujem ich v pomletych orechoch.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist