Kokosové ježe (fotorecept)

Kokosové ježe (fotorecept)
Foto: kajusiqq
kajusiqqKajusiqq, recept pridal: 2. decembra 2012 12:40Ďalšie jeho recepty

S karamelom:)......rýchle jednoduche pekne fajne:)....a tieto aj mäkkučké:) Naozaj vrelo odporučam!:)

Suroviny

25
minút
príprava
30
minút
na 180-200 °C

Postup prípravy receptu

1

Cukor skaramelizujeme.ked je hotový zalejeme ho vodou (teplou sa lepšie rozpustí) necháme vychladnúť.
Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 1

2

vymiešame vajcia s práškovým cukrom po troche prilievame karamel.
Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 2

3

pridáme vymiešaný sneh z bielkov,orechy,muku,prášok do pečiva poriadne premiešame:)
Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 3

4

Vylejeme na vymastený plech:).......zarovnáme a dáme upiecť:) Vyberieme ho a necháme vychladnúť
Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 4

5

Pripravíme si polevu:).. heru roztopíme na miernom plameni do toho pridáme práškový cukor kakao a mlieko:) trocha povaríme a odstavíme:)
Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 5

6

Vychladnuté cesto narežeme na kúsky a obaľujeme v teplej poleve
Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 6

7

Potom ešte obalíme v kokose:) prajem dobrú chuť:)
Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • damisa, 2. decembra 2012 o 14:10
    tiež ich robím


  • jajasa, 2. decembra 2012 o 14:13
    ja si tie kocky napichujem na vidličku na vysmážanie (s dvoma dlhými zubmi) a tak namočím do polevy a ďalším kúskom to dám dolu do kokosu...a tak sa vyhnem zababraným prstom


  • kajusiqq, 2. decembra 2012 o 14:15
    :D....keďže som nerobila pre hosti ale iba tak pre mna :D......bola som rada že mam prsty od čokolády:D......rejedena som bola už pri 5tom:D ktorý som obalila:D....ale dakujem za nápad:).......aj ja to už budem tak robiť:)


  • sany11, 2. decembra 2012 o 15:07
    mňam,su krásne,aj ja ich robím,do polevy davam este rum.


  • marijanka712, 2. decembra 2012 o 15:08
    tak tento receptík mám dobrých 40 rokov o svojej písanke , ked boli deti male robili sme icj každú veľkú noc a vianoce teraz padol do zabudnutia dakujem za pripomenutie kontrolovala som si s tebou ingrediencie a ten pomer je ten istý - skutočne doporučujem tento receptík máš iste od svojej babky pekne sa ti podaril a tie triky pri námáčaní a obsypávani s kokosom sa všetkým zídu si ozaj šikulka


  • elixir, 2. decembra 2012 o 15:16
    Tieto koláčiky mám veľmi rada :)


  • paeva, 2. decembra 2012 o 15:21
    ukladam, neviem kedy vyskúšam


  • gemerka, 2. decembra 2012 o 16:14
    urcite ich vyskusam,mozno aj na vianoce....


  • klaudia968, 2. decembra 2012 o 17:26
    kokosové ježe robím ale o karamelových som ešte nepočula, najvyšší čas vyskúšať.Ďakujem za inšpiráciu


  • kajusiqq, 2. decembra 2012 o 17:46
    nemáte začo:)


  • salinka, 2. decembra 2012 o 17:54
    Tiez nepoznam karamelove. Musim to napravit:-)


  • kajusiqq, 2. decembra 2012 o 17:56
    otom dajte vedieť ako dopadli:)


  • smajliqa, 2. decembra 2012 o 19:40
    mnam,, tiez robievam kokosovych jezkov,,, su super :)
    pekny fotopostup :)


  • wevewe, 2. decembra 2012 o 21:15
    tiez robievam kokosove jeze, ale nie z karameloveho cesta. to karamelove cesto ale poznam tiez-pod nazvom medovnik bez medu-po upeceni len potriem ribezlovym lekvarom a polejem coko polevou. tato tvoja kombinacia moze byt dobra :-)


  • miika, 3. decembra 2012 o 00:50
    Ahoj, ako dlho vydrzia makke? my sme robievali tieto koláčiky na vianoce z perníkového cesta a bohužiaľ tie kocky vždy strašne stvrdli, takže to bolo nejedlé, max. ak sme to naparili a dali zmaknúť. Akú máš skúsenosť že to vydrží makké - ak to teda hned cele nezjes na posedenie :o)))


  • kajusiqq, 3. decembra 2012 o 04:41
    :DDDprepáčte ale nikdy nevydržia dlho nie preto žeby tvdrly:Dale reto lebo ich milujeme:).....ale tak urťite dlhšie ako z pernikoveh:))


  • babidka, 3. decembra 2012 o 14:15
    Verim ti @kajusiq , ze ti dlho nevydrzia :-)))) Mne tiez chutia ....Robievam aj take ako ty ako aj s medom v ceste - manzel si to vzdy ziada na Vianoce:-) On to ma najradsej uplne cerstve , pokial ta poleva nezacne tuhnut .Ale kedze z tejto davky sa mi urobi 40 - 50 kuskov , tak vlastne vydrzia jeze az do Noveho roku .Odkladam ich do plechovej krabice a ani nevyschnu , ani sa nepokazi . Posledne roky davam do polevy radsej maslo ako Heru , jeze su potom uplne makkucke . Kamaratka dava Palmarin ale od neho su tie jeze take suche a rychlo stvrdnu .


  • mariena1, 3. decembra 2012 o 16:27
    tie sa chystam po rokoch robit teraz na sviatky...


  • alicaz, 7. decembra 2012 o 15:52
    jeej, mnam.. tieto karamelove jeze boli moje oblubene..tiez som na ne zabudla...dakujem za pripomenutie..
    iba jedna otazka - kokos sa pouziva sladeny alebo nesladeny?


  • vikkiss, 21. decembra 2012 o 12:59
    Tieto su najlepšie mňam :)


  • matata1, 21. januára 2013 o 14:16
    jéééj, tento receptík som nejako prehliadla. Tieto karamelové kokosové ježe mám najradšej. Robím ich presne tak isto ako ty, len polevu robím z 1 a pol dávky, lebo mi to nikdy nevyšlo. Ja ich máčam trošku výdatnejšie, ako je zvykom. A najlepšie sú, keď poleva vyschne a vo vnútri ostanú fajnovo mäkučké. Ja mám na obaľovanie iný trik: z polevy ich vyberám vidličkou a kokos mám v miske, do ktorej ich hodím a obaľujem potriasaním misky. Tak sa pekne obalia bez toho, aby som si ušpinila ruky. Tohto roku som ježe nekrájala, ale vykrajovala srdiečka, boli veľmi pekné.


  • arokis1, 3. decembra 2013 o 19:20
    pečiem ich odjakživa ako sa vraví a veľmi dlho vydržia - tieto karamelové krehúčke... mňamky:-) a aj teraz sa budú piesť na želanie môjho zaťa:-) odporúúúčam !!


  • ericka, 3. decembra 2013 o 19:25
    sú vynikajúce, aj tieto Vianoce určite nebudú u nás chýbať.Skúsim tiež povykrajovať nejaké iné tvary, aby bola zmena..


  • dzoan1, 3. decembra 2013 o 19:59
    Ja ich casto robim , ale tie s medom. Kedze ja patrim k tym co nemaju v laske kokos, obalujem ich v pomletych orechoch.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist