Kokosové ježe fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 2. decembra 2012
Kokosové ježe (fotorecept)
Foto: kajusiqq

S karamelom:)......rýchle jednoduche pekne fajne:)....a tieto aj mäkkučké:) Naozaj vrelo odporučam!:)

25 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Karamel:
100 g
2 dcl
Cesto:
6 ks
250 g
300 g
1 balíček
50 g
Poleva:
360 g
250 g
10 lyžíc
3 lyžice
Posýpka:
250 g




Postup

  1. 1

    Cukor skaramelizujeme.ked je hotový zalejeme ho vodou (teplou sa lepšie rozpustí) necháme vychladnúť.

    Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vymiešame vajcia s práškovým cukrom po troche prilievame karamel.

    Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme vymiešaný sneh z bielkov,orechy,muku,prášok do pečiva poriadne premiešame:)

    Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vylejeme na vymastený plech:).......zarovnáme a dáme upiecť:) Vyberieme ho a necháme vychladnúť

    Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si polevu:).. heru roztopíme na miernom plameni do toho pridáme práškový cukor kakao a mlieko:) trocha povaríme a odstavíme:)

    Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnuté cesto narežeme na kúsky a obaľujeme v teplej poleve

    Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom ešte obalíme v kokose:) prajem dobrú chuť:)

    Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

jajasa
ja si tie kocky napichujem na vidličku na vysmážanie (s dvoma dlhými zubmi) a tak namočím do polevy a ďalším kúskom to dám dolu do kokosu...a tak sa vyhnem zababraným prstom
kajusiqq
:D....keďže som nerobila pre hosti ale iba tak pre mna :D......bola som rada že mam prsty od čokolády:D......rejedena som bola už pri 5tom:D ktorý som obalila:D....ale dakujem za nápad:).......aj ja to už budem tak robiť:)
sany11
mňam,su krásne,aj ja ich robím,do polevy davam este rum.
marijanka712
tak tento receptík mám dobrých 40 rokov o svojej písanke , ked boli deti male robili sme icj každú veľkú noc a vianoce teraz padol do zabudnutia dakujem za pripomenutie kontrolovala som si s tebou ingrediencie a ten pomer je ten istý - skutočne doporučujem tento receptík máš iste od svojej babky pekne sa ti podaril a tie triky pri námáčaní a obsypávani s kokosom sa všetkým zídu si ozaj šikulka
klaudia968
kokosové ježe robím ale o karamelových som ešte nepočula, najvyšší čas vyskúšať.Ďakujem za inšpiráciu
smajliqa
mnam,, tiez robievam kokosovych jezkov,,, su super :)
pekny fotopostup :)
wevewe
tiez robievam kokosove jeze, ale nie z karameloveho cesta. to karamelove cesto ale poznam tiez-pod nazvom medovnik bez medu-po upeceni len potriem ribezlovym lekvarom a polejem coko polevou. tato tvoja kombinacia moze byt dobra :-)
miika
Ahoj, ako dlho vydrzia makke? my sme robievali tieto koláčiky na vianoce z perníkového cesta a bohužiaľ tie kocky vždy strašne stvrdli, takže to bolo nejedlé, max. ak sme to naparili a dali zmaknúť. Akú máš skúsenosť že to vydrží makké - ak to teda hned cele nezjes na posedenie :o)))
kajusiqq
:DDDprepáčte ale nikdy nevydržia dlho nie preto žeby tvdrly:Dale reto lebo ich milujeme:).....ale tak urťite dlhšie ako z pernikoveh:))
babidka
Verim ti @kajusiq , ze ti dlho nevydrzia :-)))) Mne tiez chutia ....Robievam aj take ako ty ako aj s medom v ceste - manzel si to vzdy ziada na Vianoce:-) On to ma najradsej uplne cerstve , pokial ta poleva nezacne tuhnut .Ale kedze z tejto davky sa mi urobi 40 - 50 kuskov , tak vlastne vydrzia jeze az do Noveho roku .Odkladam ich do plechovej krabice a ani nevyschnu , ani sa nepokazi . Posledne roky davam do polevy radsej maslo ako Heru , jeze su potom uplne makkucke . Kamaratka dava Palmarin ale od neho su tie jeze take suche a rychlo stvrdnu .
alicaz
jeej, mnam.. tieto karamelove jeze boli moje oblubene..tiez som na ne zabudla...dakujem za pripomenutie..
iba jedna otazka - kokos sa pouziva sladeny alebo nesladeny?
matata1
jéééj, tento receptík som nejako prehliadla. Tieto karamelové kokosové ježe mám najradšej. Robím ich presne tak isto ako ty, len polevu robím z 1 a pol dávky, lebo mi to nikdy nevyšlo. Ja ich máčam trošku výdatnejšie, ako je zvykom. A najlepšie sú, keď poleva vyschne a vo vnútri ostanú fajnovo mäkučké. Ja mám na obaľovanie iný trik: z polevy ich vyberám vidličkou a kokos mám v miske, do ktorej ich hodím a obaľujem potriasaním misky. Tak sa pekne obalia bez toho, aby som si ušpinila ruky. Tohto roku som ježe nekrájala, ale vykrajovala srdiečka, boli veľmi pekné.
arokis1
pečiem ich odjakživa ako sa vraví a veľmi dlho vydržia - tieto karamelové krehúčke... mňamky:-) a aj teraz sa budú piesť na želanie môjho zaťa:-) odporúúúčam !!
ericka
sú vynikajúce, aj tieto Vianoce určite nebudú u nás chýbať.Skúsim tiež povykrajovať nejaké iné tvary, aby bola zmena..
dzoan1
Ja ich casto robim , ale tie s medom. Kedze ja patrim k tym co nemaju v laske kokos, obalujem ich v pomletych orechoch.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia